Συγκρατημένοι στην τοπική ΝΔ μετά τα γεγονότα της Κυριακής. Διαφορετικές εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

23 Νοεμβρίου 201512:00

Συγκρατημένες ήταν οι αντιδράσεις των εκπροσώπων και των συνεργατών των υποψηφίων Προέδρων της ΝΔ στην Ξάνθη, μετά τα γεγονότα της Κυριακής και την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών.

Παρά την έκδηλη απογοήτευση όλοι φαίνεται πως εστιάζουν στην επόμενη μέρα καθώς οι κίνδυνοι για τη συνοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και την πόλωση της προεκλογικής περιόδου, έχουν αυξηθεί.

Αντίδραση Κοντού – Εκλογή με σχετική πλειοψηφία την επόμενη Κυριακή ζητά ο Κ. Ζαγναφέρης

Ο τέως βουλευτής Αλ. Κοντός, από το στρατόπεδο του Β. Μεϊμαράκη, με ανάρτησή του από το μεσημέρι της Κυριακής εξέφρασε την απογοήτευσή του, ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ΝΔ που προσήλθε στις κάλπες και έκανε λόγο για απαίτηση του κόσμου για ενότητα και ομοψυχία. Παράλληλα ο Κώστας Ζαγναφέρης, συνυπογράφει επιστολή 100 στελεχών του κόμματος που ζητούν εκλογή την ερχόμενη Κυριακή με σχετική πλειοψηφία για τον πρώτο σε σταυρούς, κάτι που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

Μετριοπαθής στάση από Μ. Πουσπουρίκα: Ζητά επίσπευση των διαδικασιών

Ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής που απηχεί τις θέσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα σε δήλωσή του εμφανίζεται αρκετά μετριοπαθής και σημειώνει πως «Μας ενδιαφέρει η ενότητα καθώς είναι μια δύσκολη μέρα για τη ΝΔ.»

Όμως δεν συζητά ενδεχόμενο εκλογής με σχετική πλειοψηφία. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πουσπουρίκα πρέπει άμεσα να επανακαθοριστεί η υπάρχουσα διαδικασία εκλογής για να διεξαχθεί όσο πιο το δυνατόν ταχύτερα καθώς η παρατεταμένη αβεβαιότητα και καθυστέρηση δημιουργεί πλήγματα στο κόμμα . Για τις αιτίες και πιθανές ευθύνες αρκέστηκε να δηλώσει πως «Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης συντηρητικής κρατούσας κατάστασης στο κόμμα και οφείλουμε να το αλλάξουμε»

Κ. Τριανταφυλλίδης: «Υπάρχει διαδικασία εκλογής σε εξέλιξη»

Αντίστοιχα ενωτική και νηφάλια είναι η προσέγγιση του Κώστα Τριανταφυλλίδη, ο οποίος εκφράζει τις απόψεις της ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η χθεσινή αποτυχία απογοήτευσε τους φίλους του κόμματος σε όλο το νόμο. Κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτό. Προέχει όμως η σύνεση» αναφέρει ενώ σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα και η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως ζητά τη συνέχιση της διαδικασίας, όπως έχει σχεδιαστεί εξαρχής:

«Υπάρχει διαδικασία εκλογής σε εξέλιξη. Έστω και με κάποια καθυστέρηση πρέπει να προσέλθει ο κοσμος της παράταξης στις κάλπες και να επιλέξει αρχηγό, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας. Έστω και βαθιά πληγωμένοι θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα» σημειώνει ο Κώστας Τρινταφυλλίδης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr