Κύπρος: Κορίτσια ήταν έγκλειστα σε τρώγλη για 14 χρόνια

22 Ιουλίου 201008:27

cyprosΑναπάντητα παραμένουν ερωτήματα γύρω από την υπόθεση δύο κοριτσιών που ζούσαν έγκλειστες σε τρώγλες επί 14 και 10 χρόνια, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», επιστολή που «καίει» το Γραφείο Ευημερίας για την υπόθεση των δύο νεαρών κοριτσιών, απέστειλε προς τη βουλευτή του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά.

Τα κορίτσια, που κλείστηκαν στην εφηβεία και βγήκαν ολόκληρες γυναίκες, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και παρακολουθούνται από ειδικό.

Το Γραφείο Ευημερίας ήταν ενήμερο από το 2002, όπως αναφέρει στη λεπτομερή επιστολή του ο κ. Λουκά, που αποτελεί απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση της κ. Κυριακίδου, ενώ ο ιερέας του χωριού επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος από το 2002 και μετά αποτάθηκε αρκετές φορές στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και μια φορά επισκέφθηκε και τον αστυνομικό σταθμό της περιοχής όπου επίσης έκανε σχετική αναφορά, αλλά έλαβε την απάντηση ότι δεν είναι δουλειά της Αστυνομίας και παραπέμφθηκε στο Γραφείο Ευημερίας.

Οι καταθέσεις του κοινοτάρχη, του ιερέα, του νονού και του θείου της νεαρής που βρέθηκε να ζει σε μια πρόχειρη αποθήκη, 2Χ2, γυμνή και με μόνο μέσο θέρμανσης μερικά γκαζάκια, συγκλονίζουν.

Περιλαμβάνονται στην επιστολή του κ. Λουκά, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει πως δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον κανενός, παρότι όπως σημειώνει ο φάκελος παραδόθηκε στον Εισαγγελέα για να λάβει αποφάσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν κάνει καμιά αναφορά ούτε για πειθαρχικά αδικήματα.

Πηγή: kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr