14 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην μάγειρα του Μπιν Λάντεν

12 Αυγούστου 201007:48

D93E6D93F94B3719FDF768D4D85332C1Ένας πρώην μάγειρας του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Σουδανός Ιμπραχίμ αλ-Κόσι, καταδικάσθηκε χθες σε 14ετή κάθειρξη από στρατοδικείο στη ναυτική βάση Γκουαντάναμο.

Η καταδίκη αυτή είναι η πρώτη από τότε που ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να επαναληφθούν τα έκτακτα στρατοδικεία του Γκουαντάναμο.

Ο αλ-Κόσι, ο οποίος κρατείται για περισσότερα από οχτώ χρόνια στο Γκουαντάναμο, είχε παραδεχθεί στις αρχές Ιουλίου την ενοχή του για υλική υποστήριξη στην τρομοκρατία.

Τα οχτώμισυ χρόνια που ο αλ-Κόσι κρατείτο στο Γκουαντάναμο δε συνυπολογίζονται στην ποινή του.

Με δεδομένο ότι ο αλ-Κόσι κατέληξε σε συμφωνία άγνωστου περιεχομένου με την αμερικανική κυβέρνηση για να ομολογήσει την ενοχή του, δεν είναι γνωστό ποιά θα είναι η πραγματική διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή.

Την ποινή, που σε κάθε περίπτωση δεν θα ξεπερνά τα 14 χρόνια, θα πρέπει να επικυρώσει ο πρόεδρος των στρατιωτικών επιτροπών, στο Πεντάγωνο.

Ο 50χρονος αλ-Κόσι, ο οποίος συνελήφθη στο Πακιστάν το Δεκέμβριο, εγκατέλειψε το Σουδάν το 1996 για να εργαστεί ως μάγειρας και κάποιες φορές ως οδηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν. 

Πηγή: protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr