13 γιατροί από την Ξάνθη στο σκάνδαλο των παράνομων συνταγογραφήσεων

6 Νοεμβρίου 201720:41

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το σκάνδαλο των παράνομων συνταγογραφήσεων. 13 γιατροί από την Ξάνθη φέρεται να εμπλέκονται στην σκανδαλώδη διαδικασία συνταγών φαρμάκων σακχαρώδη διαβήτη. Συνολικά, στην περιφέρεια ΑΜΘ, εμπλέκονται 80 γιατροί.

Σύμφωνα με το xanthi2.gr, οι γιατροί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο κατανέμονται ως εξής στους νομούς της Περιφέρειας:

Ξάνθη 13
Ροδόπη 10
Έβρος 33
Καβάλα 14
Δράμα 10
Σύνολο ΑΜΘ 80

 

Στο πόρισμα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται:

Διερευνήθηκε υπόθεση, με βάση στοιχεία της Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπιστώθηκε ότι πλέον των 1000 ιατρών παραβαίνουν την οδηγία του ΕΟΠΥΥ περί έκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για χορήγηση επιθεμάτων κατακλίσεων με χρήση και της εικόνας του έλκους.

Χρησιμοποιείται δηλαδή η ίδια φωτογραφία βλάβης, από διαφορετικούς ιατρούς ή τον ίδιο γιατρό, για διαφορετικούς ασφαλισμένους, με χρήση αναληθών στοιχείων (ανεύρεση φωτογραφιών βλάβης δέρματος που επισυνάφθηκαν σε περισσότερες της μίας γνωμάτευσης).

Οι φωτογραφίες έλκους ταυτοποιήθηκαν μεταξύ τους με τη μέθοδο της ψηφιακής ανάλυσης, από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις δηλώθηκε αναληθώς στη γνωμάτευση και η συνύπαρξη νόσου Σακχαρώδους διαβήτη σε ασφαλισμένους στους οποίους χορηγήθηκαν επιθέματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr