13 διακινητές συνέλαβε τα τελευταία 24ωρα σε Ξάνθη και γειτονικούς νομούς η ΕΛ.ΑΣ

7 Ιουνίου 202110:44

Επτά (7) διακινητές, έξι αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι εμπλέκονται σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα σε Ξάνθη, Ροδόπη, Καβάλα και Έβρο από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Καβάλας και Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα για το συμβάν εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) παράνομους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη και ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή σε παρακείμενη αγροτική περιοχή της Ξάνθης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών διακινούμενων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Βέννας – Φύλακα Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας  Ι.Χ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ όταν ακινητοποίησε το όχημα επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος στη σύλληψη.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών είχε δηλωθεί κλοπής στις 4 Ιουνίου σε αστυνομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Στην τρίτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή σε περιοχή της Καβάλας, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 28 Μαίου σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στην τέταρτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον ημεδαπό οδηγό Ι.Χ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του.

Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό  Καβάλας – Αμφίπολης και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρείς (3) παράνομους μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην ευρύτερη περιοχή οικισμού του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, εντόπισαν τους άλλους τρεις αλλοδαπούς διακινητές να επιβαίνουν σε δύο οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προωθώντας παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. 

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, καθόσον διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά με την δράση της Αστυνομίας κατασχέθηκαν έξι (6) οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, Σαπών, Ορεστιάδας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr