1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,43,44,45!

7 Μαρτίου 201718:08

Γράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Το βράδυ της Δευτέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, πραγματοποίησε Ανοιχτή Εκδήλωση- Συζήτηση με κεντρικό ομιλητή τον Π. Σκουρλέτη. Μετά το τέλος της τοποθέτησής του ο Υπουργός  δέχθηκε ερωτήσεις από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους και την κοινωνία.

Πιθανόν ο Π.Σκουρλέτης να μην ζορίστηκε ιδιαίτερα στις απαντήσεις αφού στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν περισσότερα απο 50 φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην ανακοίνωση του ανέβασε φωτογραφία που έλεγες ότι ο ένας πατάει τον άλλον, προπαγάνδα δηλαδή.

Όμως η πραγματικότητα ήταν άλλη όπως βλέπουμε και από φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η Εφημερίδα Μαχητής

Για την ιστορία και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

Στην Ξάνθη βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ξεκινώντας περιοδεία στην ΑΜΘ.

Ο Υπουργός είχε διαδοχικές επαφές με εκπροσώπους  της Αυτοδιοίκησης, Βουλευτές και μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν  είναι αυτά των συμβασιούχων της Καθαριότητας των Δήμων, οι δασικοί χάρτες και τα επιμέρους προβλήματα που προκύπτουν, ζητήματα στελέχωσης και επίλυσης των προβλημάτων για οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και το  ζήτημα του Καλλικράτη και των αλλαγών του.

Εισερχόμενος ο Υπουργός στη σύσκεψη τόνισε ότι από την Ξάνθη και την ΑΜΘ ξεκινά η διαβούλευση για το μεγάλο πλαίσιο αλλαγών που προετοιμάζεται για την αυτοδιοίκηση και αφού έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επεξεργασία.
Όπως τόνισε η κυβέρνηση δίνει βάση στον εξαντλητικό διάλογο και τη διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, πριν οριστικοποιηθούν στην τελική νομοθετική πρωτοβουλία . Ένα από τα ζητήματα που τίθεται είναι το εκλογικό σύστημα αλλά σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη αυτό που απασχολεί επίσης είναι οι αρμοδιότητες, οι πόροι, οι σχέσεις με την κεντρική διοίκηση και τις αποκεντρωμένες και άλλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Στο ξενοδοχείο Elisso είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συμβασιούχους καθαριότητας που τον περίμεναν καθώς και  μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρη Γαλανόπουλο, ο οποίος κλήθηκε από τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ. Ο Υπουργός τους ανέφερε ότι έχει ρυθμιστεί νομοθετικά το πρόβλημα με τις πληρωμές τους και αποχώρησαν ικανοποιημένοι.
Ο Υπουργός ρωτήθηκε για το θέμα της Αποτέφρωσης και  ανέφερε πως στους Δήμους έχει δοθεί, μετά από τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, το περιθώριο να ιδρύσουν μονάδες αποτέφρωσης «αλλά είναι απορίας άξιο γιατί δεν το κάνουν» και πρόσθεσε πως  θα δοθεί η δυνατότητα και στους ιδιώτες να κάνουν  μονάδες.

Για την αξιολόγηση ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να κλείσει και εκτίμησε ότι οι παράλογες απαιτήσεις κάποιων δανειστών θα καμφθούν αλλά πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο να μην υπάρχει εθνική γραμμή και «την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται η αντιπολίτευση να της τραβά το χαλί» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη στον Δήμο Αβδήρων

Το απόγευμα της Δευτέρας επισκέφθηκε και τον Δήμο Αβδήρων και είχε την ευκαιρία να ακούσει και να μιλήσει με τον Δήμαρχο  με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχους για τα άμεσα προβλήματα αλλά και τις προτεραιότητες του δήμου, δίνοντας και το στίγμα στήριξης στους περιφερειακούς δήμους.

Ανοιχτή Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Βράδυ Δευτέρας, Ελισσώ, 2 χρόνια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, πραγματοποίησε Ανοιχτή Εκδήλωση- Συζήτηση με κεντρικό ομιλητή τον Π. Σκουρλέτη

Ο Υπουργός, αναφέρθηκε στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτό το εγχείρημα, την πορεία του κυβερνητικού έργου και παρέθεσε μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν σε αυτά τα δύο χρόνια.

Αναφέρθηκε στα ζητήματα του Μνημονίου και της διεξόδου που μπορεί να υπάρχει για την άσκηση αριστερής πολιτικής καθώς και το επίκαιρο θέμα της διαπραγμάτευσης .Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της κάμψης των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών.

Εκτίμησε ότι, παρά τις δυσκολίες και την επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση το κοινωνικό αποτύπωμα των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης θα βελτιώσει την εικόνα των πολιτών για την κυβέρνηση και ότι με το μείγμα της πολιτικής που σχεδιάζεται η χώρα θα βγει από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, όπως αναφέρεται συχνά από τα κυβερνητικά στελέχη.

Μετά το τέλος της τοποθέτησής του ο Υπουργός  δέχθηκε ερωτήσεις από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους και την κοινωνία.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr