12 μήνες με αναστολή για τον 20χρονο χρυσαυγίτη που επιτέθηκε σε νεαρούς στην Πλ. Αντίκα

1 Απριλίου 201417:23

12 μήνες με τριετή αναστολή ήταν η ποινή για το 20χρονο, μέλος της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκε σε νεαρούς στην Πλατεία Αντίκα, το βράδυ της Παρασκευής.

Το περιστατικό ήταν το τελευταίο επεισόδιο της βεντέτας που ξεκίνησε το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στην Ξάνθη, μεταξύ αντιφασιστών και του νεαρού. Αρχικά είχε δεχθεί επίθεση από αντιφασίστες στην οδό Ορφέως, απαντώντας με άλλη επίθεση σε αντιφασίστα . Το βράδυ της Παρασκευής επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στην Πλατεία Αντίκα, περιστατικό για το οποίο τελικά και καταδικάστηκε για απλή σωματικής βλάβη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με τη διαδικασία του αυτοφώρου. O κατηγορούμενος  παραδέχτηκε τις πράξεις του κατά την απολογία του και το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή, σύμφωνα και με την πρόταση της Έδρας.

Οι δύο νεαροί, ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της hip hop αλλά δεν είχαν εμπλακεί ποτέ σε συμπλοκές ή διαμάχες και ως εκ τούτου η επίθεση θεωρήθηκε απρόκλητη. Ο νεαρός άσκησε έφεση ενώ σε βάρος εκρεμεί ήδη σε δεύτερο βαθμό μια καταδίκη για το επεισόδιο που είχε σημειωθεί σε βάρος μελών της ΚΝΕ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr