11μελής συμμορία διακίνησης ναρκωτικών στην Καβαλα. Εμπλέκεται και αστυνομικός

24 Φεβρουαρίου 201609:45

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στο νομό Καβάλας
Συνελήφθησαν 11 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε αυτή,
επιπλέον 6 άτομα, 3 από τα οποία είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης

Οι εμπλεκόμενοι διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία και τη Θεσσαλονίκη

Για την επικοινωνία τους, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones)

Κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, πάνω από 6,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, ζυγαριές ακριβείας, 2 πιστόλια, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα

Πιο αναλυτικά:
Εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συμμορία η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στο νομό Καβάλας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές (21 και 22-2-2016), στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κατερίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, των Τμημάτων Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής και Δράμας  καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) μέλη της συμμορίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 26 έως 48 ετών, εκ τον οποίων 42χρονος αστυνομικός (Αρχιφύλακας), που υπηρετεί στην Καβάλα και πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 20 έως 38 ετών.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση ακόμη δύο ημεδαπών και τριών αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 32 έως 38 ετών, τρεις από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.   

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.  

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα (4) άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα (72) άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τη συμμορία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2015, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε συμμορία, με διαρκή δράση και σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νομό Καβάλας.

Τον ηγετικό ρόλο στη συμμορία είχε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος οργάνωνε την προμήθεια της με ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, από την Θεσσαλονίκη και την Βουλγαρία, ενώ στη συνέχεια αναλάμβανε ο ίδιος με τη βοήθεια και άλλων μελών, την διακίνηση των ναρκωτικών.  

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ήταν επιφορτισμένα με διάφορους ρόλους, όπως προμηθευτές, μεταφορείς, διακινητές και διαμεσολαβητές στην προμήθεια των ναρκωτικών, ενώ ορισμένα από αυτά είχαν αναλάβει περισσότερους από έναν ρόλους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr