10ος Ραδιομαραθώνιος Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης

9 Ιουνίου 202109:23

Το Γηροκομείο Ξάνθης -Ίδρυμα «O ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα,  διοργανώνει για  δέκατη συνεχή χρονιά  τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης και προσφοράς για την ενίσχυση του Γηροκομείου,  την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 από 9:00 έως 16:00, ώστε η παλιότερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί, να επεκτείνεται και να αντιμετωπίζει με σθένος όλα τα προβλήματα  που ανακύπτουν.

Η ημέρα του Ραδιομαραθωνίου είναι καθαρά συμβολική. Απλώς εκείνη την ημέρα συνήθως ανακοινώνονται μέσω της κοινής ραδιοζεύξης οι κάθε είδους προσφορές από ιδιώτες, εταιρίες και φορείς, επώνυμα ή ανώνυμα, που ήδη ξεκίνησαν από την Δευτέρα 7 Ιουνίου και θα τελειώσουν την Τετάρτη 30 Ιουνίου. Οι δε κουμπαράδες που για τον ίδιο σκοπό υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζουν, να λειτουργούν και να φιλοξενούνται έως την Κυριακή στις 27 Ιουνίου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος για τον καθένα που θέλει να προσφέρει, να εκδηλώσει με όποιον τρόπο θέλει και επιθυμεί τη συμπαράστασή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης του στο παλαιότερο Ίδρυμα της περιοχής μας με τα  57 έτη ιστορίας και κοινωνικής προσφοράς (έτος ίδρυσης το 1964).

Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια καθώς το γηροκομείο φιλοξενεί σήμερα 70 υπερήλικες και έχει 33 άτομα προσωπικό. Λόγω της πανδημίας το Ίδρυμά έχει απαγορεύσει το επισκεπτήριο και έχει αναστείλει κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση από τις 27 Φεβρουαρίου 2020. Λόγω αυτής της έκτακτης κατάστασης έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι δωρεές είτε χρηματικές είτε υλικές καθώς και οι δωρεάν παροχή υπηρεσιών (υπήρχε η συνήθεια των επισκέψεων, ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα, συλλόγων, σχολείων, φορέων αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών μας με κάθε είδους δωρεών). Έχουν μειωθεί τα έσοδα λόγω του ότι υπάρχουν δεσμευμένα κρεβάτια απομόνωσης, λόγω της πανδημίας, για τις νέες εισαγωγές φιλοξενούμενων ηλικιωμένων και για τις επιστροφές από το Νοσοκομείο (η δυναμικότητα του Ιδρύματος είναι 74 κλίνες σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας μας και έχουμε αυτή την στιγμή 70 φιλοξενούμενους ενώ εκκρεμούν αιτήσεις εισαγωγής). Αντιθέτως, έχουν αυξηθεί τα έξοδα του ιδρύματος για τεστ που υποχρεωτικά γίνονται στους φιλοξενούμενους μετά την 7ήμερη καραντίνα. Ταυτόχρονα, έχουν αυξηθεί οι ανάγκες σε είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής λόγω της επισταμένης καθημερινής απολύμανσης και καθαριότητας των χώρων του Ιδρύματος. Επίσης η προμήθεια σε γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, ειδικές στολές και άλλα απαραίτητα υλικά  σύμφωνα με τις εντολές που έχουμε από τα αρμόδια υπουργεία, έχουν επιπλέον μηνιαίο κόστος περίπου 2.200 € μέχρι σήμερα Τέλος, η διοίκηση προέβη σε δύο προσλήψεις νοσηλευτριών και μιας καθαρίστριας από την αρχή της πανδημίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μέχρι τέλος της πανδημίας  προκειμένου να  ενισχυθεί το προσωπικό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Γηροκομείου Γιάννη Παπαχρόνη, “Δυστυχώς μέχρι σήμερα από τα Υπουργεία και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχουμε καμία οικονομική ή υλική βοήθεια, πέρα από τον καθημερινό βομβαρδισμό e-mail με ΦΕΚ και ΚΥΑ για το τι πρέπει να κάνουμε και τι πρόστιμα θα επιβαρυνθούμε αν δεν τα εφαρμόσουμε. Εξαίρεση σε αυτό αποτελούν κάποια ιδρύματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν σε ανάλογα αιτήματα μας και είχαμε έμπρακτη βοήθεια. Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφέρουμε εδώ και την σχετική ανταπόκριση του Δήμου Ξάνθης με κάποια υλικά καθαριότητας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Είναι λοιπόν για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό οι φορείς και οι Σύλλογοι της περιοχής μας να συνδράμουν με τον τρόπο τους από το υστέρημά τους και να γίνονται παράδειγμα για όλους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να επεκταθεί το ίδρυμα και οι υπηρεσίες του, ώστε να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των γερόντων στα στερνά τους χρόνια. Με αυτή λοιπόν τη διαρκή προσπάθειά μας, που είναι έκφραση προσφοράς προς τους γέροντες φιλοξενούμενους του Ιδρύματός μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη και πολλοί από αυτούς είναι άποροι αλλά και εγκαταλειμμένοι από τα συγγενικά τους πρόσωπα, σας παρακαλούμε, να σταθείτε και πάλι φέτος αρωγοί στην προσπάθειά μας και να συμμετέχετε και εσείς, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε και να τους κάνουμε κοινωνούς των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.”

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται, μπορούν να καταθέσουν την όποια δωρεά δύνανται και επιθυμούν στα παρακάτω τραπεζικά στοιχεία : 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ «Φορέας Διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ         5358-076425-710                           IBAN: GR08 0172 3580 0053 5807 6425 710

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr