100.000 δολάρια από τους ομογενείς για τα ελληνόπουλα

19 Μαΐου 201322:04

«Θα ξαναβρούμε τον δρόμο μας» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν.

Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρέδωσε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιταγή 100.000 δολαρίων, ως πρώτο χρηματικό ποσόν, αποκλειστικά για να βοηθηθούν παιδιά στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη. Ως προσωπικό δώρο, ο κ. Δημήτριος πρόσφερε στον κ. Ιερώνυμο Εγκόλπιο (ψηφιδωτό) με την εικόνα του Αποστόλου Παύλου.

Μιλώντας στο Εκκλησίασμα, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύς πόνος, αλλά θα περάσουν αυτά, είμαστε σίγουροι», προσθέτοντας: «Θα κρατήσουμε την ψυχή μας δυνατή». Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη της ενότητας, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε όλοι».

Για την Ομογένεια της Αμερικής είπε ότι «εδώ βρίσκεται μια Ελλάδα, έξω από την Ελλάδα, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων όλων των εποχών».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στη «συγκινητική και συμβολική προσφορά» μιας ηλικιωμένης χήρας στην Κύπρο που έχασε δυο παιδιά στον πόλεμο και η οποία πούλησε κάτι πολύ προσωπικό της αντικείμενο, που αποτελούσε κειμήλιο για την οικογένειά της, για να προσφέρει το ποσό για το ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Αυτό το Γένος, όπου και να βρίσκεται, δεν θα χαθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, οι προξενικές αρχές των δυο χωρών, διευθυντές ελληνικών υπηρεσιών, άλλοι ιεράρχες και κληρικοί και εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων.

Πηγή : newsit.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr