1 Ιουνίου πίσω στα θρανία οι μαθητές Δημοτικού

25 Μαΐου 202010:15

Τον τρόπο και το πλαίσιο επαναλειτουργίας από 1η Ιουνίου των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής και των παιδικών και βρεφικών σταθμών προσδιορίζει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες, έδωσε ομόφωνα το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα θρανία.

Σύμφωνα με τον Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Υποπτέραρχο Δημήτρη Χατζηγεωργίου «επιδημιολογικά είμαστε πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή, είμαστε σε μια φάση όπου το R0, όπως το λέμε, είναι πολύ χαμηλό και δεν έχει επηρεαστεί καθόλου προς τα πάνω από τα υπόλοιπα ανοίγματα που έχουν γίνει και της άρσης των μέτρων. Από την άλλη μεριά, γνωρίζουμε ότι ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας και άρα ούτε και το Σεπτέμβριο ούτε και τον Οκτώβριο θα λέμε ότι είναι πλήρως ασφαλές και δεν θα υπάρχει καθόλου ο ιός ώστε να αφήσουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο. Οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι επίσης πάρα πολύ μικρές, της τάξεως του 0,01% και φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση του ιού είναι χαμηλός, είναι μικρός».

«Ήταν ομόφωνη απόφαση. Από τη στιγμή που αποφασίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν πριν τελειώσει η πανδημία πρέπει να αποφασίσουμε πότε… Τώρα ή το φθινόπωρο; Τώρα είναι πολύ καλύτερη εποχή, καλύτερος καιρός, τα παράθυρα ανοιχτά, ένα πολύ κάλο R0, από τα χαμηλότερα της Ευρώπης, είναι ιδανική ευκαιρία τα παιδιά να πάνε σχολείο και να εκπαιδευτούν πώς να συμπεριφέρονται μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους σε μια περίοδο επιδημίας, κάτι που θα είναι πολύτιμο για το φθινόπωρο» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Διευκρίνισε εξάλλου πως, στόχος είναι να υπάρχουν 15 παιδιά το πολύ σε κάθε τάξη. «Αν υπάρχουν 15 μόνο μπορούν να πηγαίνουν και κάθε μέρα στο σχολείο. Ειδάλλως μέρα παρά μέρα» διευκρίνησε προσθέτοντας πως με απλή δήλωση γονέα το παιδί μπορεί να εκπαιδευτεί εξ’ αποστάσεως εάν στην οικογένεια υπάρχει άτομο με ευάλωτη υγεία. 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr