Οι ¨Άγιοι Πρατηριούχοι” της Ξάνθης φτιάχνουν τον δικό τους παράδεισο

19 Οκτωβρίου 201710:16

Σχολιάζει πρατηριούχος από την Θεσσαλονίκη “Δεν μπορεί να πει κανένας απολύτως τίποτα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στα πρατήρια, παράδειγμα η όμορφη πόλη της Ξάνθης, ο ανταγωνισμός στα πρατήρια λειτουργεί και μάλιστα εντονότατα, οι πρατηριούχοι συναγωνίζονται και ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα χάσει τα περισσότερα χρήματα. Τους ευχόμαστε αυτή η ευγενής άμιλλα να συνεχιστεί με ακόμη περισσότερο και εντονότερο ρυθμό. ΕΥΓΕ!!!!! Όλοι οι εμείς οι υπόλοιποι μπατίρηδες παρακολουθούμε έχοντας την απορία ποιος θα πέσει πρώτος!! ποιος θα λακίσει πρώτος!!! μάλιστα ίσως θα έπρεπε να μπει και στο στοίχημα του ΟΠΑΠ.”

Σκίτσο Χρήστος Παπανίκος για xanthipress – thessalonikipress

Όποιος δει τις μέσες τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα η ακόμα και των διπλανών νομών από την Ξάνθη το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει είναι ότι κάπου μέσα στην πόλη έχει βρεθεί πετρέλαιο και οι πρατηριούχοι της Ξάνθης κάνουν εξόρυξη. Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η διαφορά τιμών με την υπόλοιπη Ελλάδα που φτάνουν μέχρι και 15 λεπτά το λίτρο!!

Μάλιστα το σχόλιο του πρατηριούχου από την Θεσσαλονίκη δεν είναι τυχαίο αφού η τιμή διυλιστηρίων είναι γνωστή σε όλους και μπορεί ο οποιοσδήποτε να υπολογίζει πόσο αγοράζει ένας πρατηριούχος. Με βάση αυτή την τιμή συμπεραίνουμε ότι πολλοί πρατηριούχοι μπαίνουν μέσα αφού πουλάνε σχεδόν όσο αγοράζουν. Αν υπολογίσουμε και μεταφορικά, κόστος από κάρτες και τέλος έξοδα επιχείρησης, οι “Αγιοι Πρατηριούχοι” μπαίνουν μέσα όχι με το κεφάλι, αλλά με όλο τους το σώμα.

Παμπόνηροι καταναλωτές

Το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι πρατηριούχοι δεχόταν επιθέσεις από καταναλωτές οι οποίοι τους κατηγορούσαν ότι πουλούσαν ακριβά σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς. Τότε είχαμε γράψει ότι δεν πουλάνε ακριβά αλλά με το περιθώριο που πρέπει για να κερδίζουν οι επιχειρήσεις. Σήμερα οι ίδιοι καταναλωτές δεν αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να πουλάνε έως και 15 λεπτά στην αμόλυβδη και εως 10 λεπτά στο αέριο πιο φθηνά από τους γειτονικούς νομούς. Η απάντηση είναι απλή, αποφάσισαν να γίνουν “Άγιοι”, οι άλλες εξηγήσεις δεν είναι λογικές

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr