EVROS_POTAMOS

Ανέβηκε η στάθμη στον Έβρο. Επιφυλακή και ανακοίνωση από την Περιφέρεια ΑΜΘ

8 Σεπτεμβρίου 201402:44

Σε ανακοίνωση η ηγεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας υπήρξε σημαντική αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου με παροχές που ξεπέρασαν τα 1200m3/sec.

Από την πρώτη στιγμή της Εκδήλωσης των φαινομένων ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, με επιτελικούς του συνεργάτες, με την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας και με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας συντόνισαν το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Ορεστιάδας ώστε να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές.

Την περιοχή του Ορμενίου και των Δικαίων επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Αντιπεριφερειάρχης Εβρου μαζί με κλιμάκιο μηχανικών για να εκτιμήσουν την όλη κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται σταθερή.

Στην άμεση ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων συνέβαλε η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ελληνική Πρεσβεία στην Σόφια η οποία εξέδωσε ρηματική διακοίνωση για την αναμενόμενη αύξηση των υδάτων στον ποταμό Έβρο. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητας παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες των παρέβριων περιοχών λόγω της αύξηση των ποσοτήτων νερού που εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια από τη Βουλγαρία, δια του ποταμού Έβρου

  • Να μην       πλησιάζουν αναχώματα και άλλα επικίνδυνα σημεία.
  • Να μη διέρχονται από πλημμυρισμένες περιοχές, εάν δεν είναι απόλυτα βέβαιοι για το βάθος του νερού και την κατάσταση του οδοστρώματος που δεν είναι ορατό.
  • Να παρακολουθούν συνεχώς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ραδιόφωνα, τηλεόραση)
  • Να συμμορφώνονται άμεσα στις οδηγίες και υποδείξεις των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών.

Επίσης συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς του Επαρχιακού, Εθνικού και Δημοτικού δικτύου στα νησιά της Σαμοθράκης και της Θάσου που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, παρά την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων υπάρχουν σημεία που παραμένουν επικίνδυνα.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Καθώς και από τον ισότοπο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας http://cp.pamth.gov.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr