tarta-liasti-ntomata

Vegeterian: Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

5 Δεκεμβρίου 201211:00

tarta-liasti-ntomataΜια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεία να σας βγάλει ασπροπρόσωπους αν για παράδειγμα αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάτι στα γρήγορα ή προκύψει ένα δείπνο με φίλους όταν δεν τον περιμένετε. Μπορείτε να την αρωματίσετε με ό,τι ξερό ή φρέσκο βότανο σας βρίσκεται, όπως μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο…

πληροφορίες

κουζίνα: Ελλάδα

πιάτο: Ορεκτικό

κυρίως συστατικά: Λαχανικά

χρόνος παρασκευής:

45-60 λεπτά

μερίδες: 4-6

συστατικά

1 πακέτο σφολιάτας

100γρ μαργαρίνη

400γρ ανθότυρο τριμμένο

½ κ.σ. βασιλικό

200γρ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

380γρ κρέμα γάλακτος

3 αβγά χτυπημένα

αλάτι και πιπέρι

οδηγίες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC

1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία και με τη μισή ποσότητα αλείφουμε ένα ταψί.

2. Απλώνουμε τη σφολιάτα στο ταψί.

3. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει

4. Ρίχνουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας

6. Ψήνουμε φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.

Πηγή: gourmed.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr