Τούρτα… σκάκι του Άκη Πετρετζίκη

16 Ιανουαρίου 202012:21

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα πιάτο κόβουμε τα παντεσπάνια σε διάμετρο 21 εκ.
  • Κόβουμε το κάθε παντεσπάνι σε 3 κύκλους με 3 τσέρκια 18, 14 και 10 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα παντεσπάνια. Τα χωρίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε την κρέμα φουντουκιού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Ενώνουμε τα παντεσπάνια βάζοντας εναλλάξ κύκλους βανίλιας-σοκολάτας. Ενδιάμεσα βάζουμε κρέμα φουντουκιού για να «κολλήσουν» μεταξύ τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια από τα παντεσπάνια.
  • Μεταφέρουμε το ένα δίχρωμο παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας σερβιρίσματος και απλώνουμε λίγο από το frosting.
  • Καλύπτουμε με άλλο παντεσπάνι και φροντίζουμε να έχει τα αντίθετα χρώματα από το πρώτο. Απλώνουμε λίγο από το frosting. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα παντεσπάνια.
  • Απλώνουμε όλο το υπόλοιπο frosting σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και περιμετρικά.
  • Σερβίρουμε με φράουλες, blueberries, φουντούκια, φύλλα δυόσμου και τριμμένη κουβερτούρα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr