Το επιδόρπιο της ημέρας: Tούρτα με κρέμα maltesers & σαβαγιάρ!

16 Αυγούστου 201315:49

Το επιδόρπιο της ημέρας: Tούρτα με κρέμα maltesers & σαβαγιάρ!

Υλικά
Σαβαγιάρ

Κρέμα με maltesers
350 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 γραμ. ζάχαρη άχνη
250 γραμ. φυτική σαντιγί (1 συσκευασία morfat creamy)
Χοντροκομμένα maltesers (3 συσκευασίες των 37 γραμ.)

Για να βρέξουμε τα σαβαγιάρ
1 ποτήρι γάλα
3-4 κουτ. γλ. Κακάο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1-2 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας σας

Για την επικάλυψη (γκανάζ)
250 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γραμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Για τη διακόσμηση
maltesers τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί σταδιακά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε στη κρέμα τα χοντροκομμένα maltesers και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν με την κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Για την γκανάς της επικάλυψης , βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το κακάο τη ζάχαρη και το ζεσταίνουμε ελαφρά για να λιώσουν τα υλικά. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά στρώνουμε τα σαβαγιάρ στον πάτο, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο κρύο γάλα με το κακάο. Ρίχνουμε την κρέμα με τα maltesers, στρώνουμε καλά την επιφάνεια.
Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα).

Αφαιρούμε προσεκτικά την αποσπώμενη φόρμα και καλύπτουμε την τούρτα με την γκανάζ, επιφάνεια και πλαϊνά. Διακοσμούμε με τρούφα και maltesers.

Mικρά μυστικά:
– Θα χρειασθείτε περίπου 26-28 σαβαγιάρ. Όταν υπάρχουν κενά σπάστε μερικά να το καλύψετε

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr