Σκάφος αναψυχής θεωρήθηκε…τούρκικο ερευνητικό σκάφος! – Διάψευση από το Λιμενικό

20 Αυγούστου 201311:17
Σκάφος αναψυχής θεωρήθηκε…τούρκικο ερευνητικό σκάφος! – Διάψευση από το Λιμενικό 20 Αυγούστου 2013 Μια απίστευτη τρομολαγνεία επικράτησε, χτες το απόγευμα, μεταξύ πολλών χρηστών του Internet όταν κυκλοφόρησε μια είδηση ότι ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρέθηκε να πλέει ανοιχτά της Θάσου, και συγκεκριμένα στην παραλία της Θημωνιάς!
Η «είδηση» κυκλοφόρησε σε διάφορα blogs με ρυθμό αστραπής και, σύντομα, δημοσιεύτηκε και σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites, προκαλώντας πολλά καυστικά σχόλια για το…ανοχύρωτο των ελληνικών εδαφικών ορίων. Μάλιστα, στην «είδηση» αναφερόταν ότι το λιμενικό είχε ειδοποιηθεί από τις 4 το απόγευμα αλλά δεν αντέδρασε καθόλου.
Η αλήθεια είναι πως πάρα πολλοί ήταν αυτοί που «τσίμπησαν» και πίστεψαν αυτές τις φήμες. Βλέποντας, όμως, την φωτογραφία που είχε δημοσιοποιηθεί διαπιστώσαμε ότι…το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ήταν στην πραγματικότητα ένα σκάφος αναψυχής, ονόματι Sea Ranger (άλλοι το ονομάζουν Lone Ranger, αλλά αυτή είναι η παλαιότερη ονομασία του), το οποίο είχε ελλιμενιστεί τις προηγούμενες ημέρες στην Καβάλα και, πλέον, συνέχιζε το ταξίδι του! Την διαπίστωση αυτή έκανε και το Λιμενικό Σώμα Καβάλας, το οποίο εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας την παρακάτω ανακοίνωση:
Αμέσως μόλις οι ανωτέρω καταγγελίες περιήλθαν σε γνώση του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θάσου, όπου και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πρώην ερευνητικό και νυν μετεσκευασμένο σε Θαλαμηγό σκάφος με στοιχεία “SEARANGER”, σημαίας νήσων Κέυμαν – νηολογίου Τζορτζ Τάουν, το οποίο κατέπλευσε την 17-08-2013 στην Καβάλα προερχόμενο από Ρουμανία με προορισμό το Κεντρικό Αιγαίο, με 20μελές πλήρωμα, (Πλοίαρχος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου και λοιποί υπήκοοι Ρουμανίας). Ειδικότερα για αναφορές περί ερευνών που διεξάγουν Τούρκοι στην εν λόγω παραλία του νησιού, επισημαίνεται ότι αποτελούν ανυπόστατες καταγγελίες.
Σχόλιο γράφοντος: Κάτι τέτοια βλέπουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι της λεγόμενης «παλιάς σχολής» (ένας κάπως αδόκιμος όρος για όσους εργάζονται σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, μιας και αυτά προϋπήρχαν του διαδικτύου) και μιλούν απαξιωτικά για όσους επιδιώκουν να ασχοληθούν με την δημοσιογραφία στο Internet. Κάτι τέτοια βλέπουν και φωνάζουν (πολλές φορές όχι άδικα) ότι οι ειδήσεις στο Internet εμπλέκονται επικίνδυνα με τις φήμες μιας και δεν υπάρχει, πρακτικά, κάποιος έλεγχος. Και όταν λέμε «έλεγχος» δεν εννοούμε λογοκρισία. Προς θεού. Αλλά κάποια στιγμή, επιτέλους, θα πρέπει να ξεχωρίσουν αυτοί που επιδιώκουν, μέσα σε μια περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, να βγάλουν το ψωμί τους εργαζόμενοι ως δημοσιογράφοι στο Internet από όσους απλά κάνουν το χόμπι τους γράφοντας ότι, κυριολεκτικά, «κατεβάσει η κούτρα τους». Τον τελευταίο λόγο για να γίνει κάτι τέτοιο τον έχει, φυσικά, το κράτος, το οποίο θα θεσπίσει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο. Τον πρώτο λόγο, όμως, έχουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι – και ειδικότερα οι ενώσεις συντακτών, δηλ. τα νόμιμα συνδικαλιστικά όργανα, τα οποία θα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες προτάσεις…

Πηγή: KavalaPress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr