Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ξάνθης, όπως αναφέρει ο επικεφαλής Γιώργος Κολλάρος, θεωρεί δικαιότατα τα αιτήματα των δασκάλων της Ξάνθης που συνοψίζονται στο τρίπτυχο:
- όχι στις νέες συγχωνεύσεις. Να μη γίνουν τα σχολεία μας απρόσωπα μεγαθήρια, εχθρικά για εμάς και τα παιδιά μας και βολικά για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους.
- να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών σε όσα σχολεία είναι αυτή απαραίτητη (ειδικά, διαπολιτισμικά, μουσικά, καλλιτεχνικά, κ.ά.).
- οι μαθητές της Α’ Λυκείου να εξεταστούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων. Οι μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξετασθούν σ’ αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.
και θα δώσει όλες τις δυνάμεις της μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς για να σταματήσει η κατρακύλα της εκπαίδευσης.
Ζήσαμε ήδη με δραματικό τρόπο στο Νομό μας τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων, της κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, της διανομής φωτοτυπιών αντί για βιβλία, των διαθεσιμοτήτων των εκπαιδευτικών και των κενών σε ειδικότητες, των ελλέιψεων στο μουσικό σχολείο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνει παρούσα στο προσκλητήριο για δωρεάν δημόσια παιδεία, Παιδεία αγαθό και όχι εμπόρευμα.