Rabri με σαφράν, μήλα και ψωμί

25 Σεπτεμβρίου 201006:07

343-rabri_finalΈνα εντελώς Ινδικό επιδόρπιο, με εύκολα απλά υλικά, που κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα αρωματικό Ινδικό γεύμα.

 

Συστατικά συνταγής
  • 1 μήλo, ξεφλουδισμένo και τριμμένο
  • 4 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί που έχουμε αφαιρέσει την κόρα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριχούλες σαφράν
  • 1 λίτρο πλήρες γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 10 αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 10 φιστίκια ψιλοκομμένα
Οδηγίες συνταγής

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα ανακατεύοντας να μην κολλήσει και περιμένουμε να μείνει περίπου το μισό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε το ψωμί και τα μήλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Τέλος προσθέτουμε το κάρδαμο, το σαφράν, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια.

Σερβίρουμε το Rabri είτε ζεστό, είτε κρύο.

  • Διάρκεια: 20 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr