Πανακότα με γιαούρτι και ροδόνερο

22 Αυγούστου 201312:42

Ένα δροσερό γλύκισμα για να κλείσει ένα όμορφο δείπνο.

 

Υλικά για 8 άτομα:

500γρ. γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού ροδόνερο
20γρ. ζελατίνας
500ml κρέμα γάλακτος
140γρ. μέλι ανθέων
2 κουτ. σούπας γλυκό άσπρο κρασί
σπορέλαιο για τις φόρμες

Για τη γαρνιτούρα:

500γρ. Φράουλες ή κεράσια
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
3 κουτ. σούπας γλυκό άσπρο κρασί

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και, λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 5 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ροδόνερο και το κρασί και ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
Λαδώνετε οκτώ φορμάκια των 150ml, μοιράζετε την κρέμα και αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν σκεπάζετε τα φορμάκια με διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ή μέχρι και 2 ημέρες).
Λίγο πριν το σερβίρισμα πλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους, τις στραγγίζετε και κόβετε στα δύο όσες είναι μεγάλες. Ρίχνετε τις φράουλες σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη, το κρασί και το ροδόνερο και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε τις φράουλες να μαριναριστούν στο μπολ για μισή ώρα περίπου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βυθίζετε τα φορμάκια σε ζεστό νερό για 2 λεπτά, τα αναποδογυρίζετε και -με ένα χτύπημα στη βάση τους- τα ξεφορμάρετε πάνω στα πιάτα.
Ρίχνετε γύρω γύρω τις αρωματισμένες φράουλες (μαζί με τους χυμούς από το μπολ τους) και σερβίρετε.
protothema.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr