Osso Buco, το μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα

14 Μαΐου 201517:02

Αγοράστε το στο κρεοπωλείο ή ακόμη και σε καλό σούπερ μάρκετ. Είναι ένα σπάνιο κομμάτι, με μεδούλι λαχταριστό και δίνει το καλύτερο κοκκινιστό που μπορείτε να ονειρευτείτε. Οταν το δοκιμάσετε, δεν θα αγοράσετε ξανά άλλο κομμάτι εκτός από αυτό!

Υλικά

  • 4 κομμάτια μοσχάρι Osso Buco
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο μέτριο
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • Λευκό ποιοτικό κρασί
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Μαϊντανό και κόλιανδρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές φαρίνα
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά: Ταλιατέλες ή φιογκάκια, άφθονη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε, πλύντε και στραγγίστε καλά τα λαχανικά σας
  • Κόψτε λεπτά το πράσο, πιο χοντρό το κρεμμύδι, τα καρότα και τις ντομάτες
  • Πλύντε και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι βαθύ
  • Περάστε το osso buco στη φαρίνα και ροδίστε της καλά
  • Οταν ροδίσουν, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε μια χύτρα (καλύτερα)
  • Ρίξτε μαζί και το ελαιόλαδο του τηγανιού
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να ροδίσει μέσα στη χύτρα
  • Προσθέστε το πράσο και τις ντομάτες
  • (Εγώ εδώ ρίχνω μια κουταλίτσα ζάχαρη)
  • Αφήστε τα να πάρουν βράση για 5 λεπτά
  • Προσθέστε το κρασί, το χυμό πορτοκάλι και όλα τα σκόρδα με τη φλούδα
  • Αφήστε ακόμη 5 λεπτά
  • Αφαιρέστε τα σκόρδα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι άφθονο και κλείστε τη χύτρα
  • Κανονικά το κρέας θέλει 45 λεπτά να βράσει
  • Ανοίξτε τη χύτρα για να μην γίνουν όλα σαν χυλός
  • Αν χρειαστεί ακόμη λίγο βράσιμο, αφήστε τη χύτρα να σιγοβράσει
  • Οταν έχει πραγματικά λιώσει, τότε ρίξτε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο
  • Βράστε ταλιατέλες ή φιογκάκια ή σπαγγέτι και φροντίστε να έχετε μπόλικη παρμεζάνα

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr