Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

1 Μαΐου 201716:30

Συστατικά
700 γρ. στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο
500 γρ. noodles
½ κρεμμύδι
8 baby corn
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια
70 γρ. βλαστό bamboo
1 καρότο
4 ντοματίνια
Φύτρα φασολιού σόγιας
1 κόκκινη πιπεριά
Τριμμένο τζίντζερ
Αλάτι

για τη γλυκόξινη σάλτσα:
400 γρ. ketchup
100 γρ. ξύδι
50 γρ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι
50 γρ. ανανά
1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ 

Οδηγίες Μαγειρέματος

Για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο φαγητό μας, καλό είναι να μαρινάρουμε το κρέας στο σησαμέλαιο για 10 με 12 ώρες.

Στη συνέχεια βάζουμε τα noodles να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι για 8 περίπου λεπτά και ψιλοκόβουμε όλα μας τα λαχανικά.

Ήρθε η σειρά της γλυκόξινης σάλτσας. Σʼ ένα γουόκ (κινέζικο σκεύος) βάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο τέλος, σουρώνουμε τη σάλτσα και κρατάμε μόνο το υγρό μέρος της.

Σκουπίζουμε το γουόκ που κάναμε τη σάλτσα και βάζουμε λίγο σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας, έπειτα τα λαχανικά και μόλις μαραθούν ρίχνουμε και τη σάλτσα, τζίντζερ και αλάτι. Στα τελευταία λεπτά του φαγητού, βάζουμε και τα noodles, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: foodland

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr