Muffins με κιμά

5 Φεβρουαρίου 201418:00

Ιδανική συνταγή για πολυάσχολους φοιτητές που πρέπει να τρώνε θρεπτικά και νόστιμα γεύματα σε πολύ λίγο χρόνο. 
Συστατικά

1 μεγάλο καρότο τριμμένο
500 γραμμάρια κιμάς με ελάχιστο λίπος ή 500 γραμμάρια κιμάς από στήθος γαλοπούλας
½ κούπα ketchup
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Από τα βασικά υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κούπα γάλα
½ κούπα πλιγούρι ψιλό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Αλείφουμε τις φόρμες για τα muffins με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μπολ το αυγό, το γάλα, το πλιγούρι, το αλάτι και τον κιμά από μοσχάρι ή γαλοπούλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φόρμες για muffin.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ketchup, την καστανή ζάχαρη και τη μουστάρδα.
Μοιράζουμε στις φόρμες πάνω από το μείγμα κιμά.
Ψήνουμε χωρίς να τα σκεπάσουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε τα muffins να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με λαχανικά βραστά ή ωμά.

Διάρκεια: Προετοιμασία 7 λεπτά, μαγείρεμα 25-30 λεπτά

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr