kotopoulo-revithia

Κοτόπουλο με πράσινες ελιές, ρεβίθια και λεμόνι

23 Μαρτίου 201219:00

kotopoulo-revithiaΑρχικά τα αρώματα είναι αυτά που θα σας εντυπωσιάσουν ανοίγοντας το καπάκι. Και έπειτα θα πάρει τη σκυτάλη η γεύση. Διακριτική, μα πολύπλοκη θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Το μόνο που απαιτεί αυτή η συνταγή είναι υπομονή. Και ξέρετε ότι η υπομονή πάντοτε αμοίβεται!

(Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Real taste στις 07-11-2010)

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

1 φλυτζάνι ρεβίθια

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες χρήσεις

2 κουταλιές καυτερή πάπρικα

8 πόδια κοτόπουλο

40γρ. βούτυρο

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο συνθλιμμένες

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μπαχάρι

½ κουταλάκι του γλυκού κορίανδρο σε σκόνη

¼ κουταλάκι του γλυκού ίνες κρόκου κοζάνης

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

3 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό κοτόπουλου ή έτοιμο

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

το χυμό από 1 λεμόνι

100γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο

Αλάτι

Οδηγίες στο yumm.gr

http://www.mpatzakidis.gr/


 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr