Ινδικό Κοτόπουλο Korma

23 Ιανουαρίου 201014:43

__Korma__Chicken_KormaΙνδικό Κοτόπουλο Korma ( Chicken Korma)

 

Υλικά για 4 μερίδες

* 4 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα κομμένα σε 6 κομμάτια το κάθε ένα
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 350γρ γιαούρτι
* 200ml κρέμα γάλακτος
* 2 κουταλιές της σούπας λάδι
* 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμα σκόνη
* 1 – 2 κουταλάκι. σκόνη τσίλι
* 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
* 3 κουταλιές της σούπας. αμύγδαλα τριμένα
* Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Βάλτε  1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε  το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βάλτε  το μαγειρεμένο κρεμμύδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το γιαούρτι, την  κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την κουρκούμα, το τσίλι, το σκόρδο και τα  αμύγδαλα, και δουλέψτε τα  καλά.

Τακτοποιήστε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και περιχύστε με μείγμα Korma .

Ψήστε  σε μέτρια θερμοκρασία  για 40 λεπτά, ή μέχρι να είναι ετόιμο το κοτόπουλο .

Σερβίρετε το  με ρύζι ή ψωμί Ναν ( ινδικό ψωμί σαν πίτα)

www.syntages-mageirikhs.gr

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr