Κατίμ – Μπουτού (ομελέτα Μικράς Ασίας)

7 Σεπτεμβρίου 201315:00

Από το 1989, Ημερολόγιο με 209 παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και 365 φράσεις

Υλικά
150 γραμ. κιμάς
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι, λάδι
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα ώριμη

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαραίνετε με λίγο λάδι. Ρίχνετε τον κιμά, την ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι. Γυροφέρνετε το μίγμα, να μη σβολιάσει ο κιμάς και αφήνετε να βράσει.

Κτυπάτε ελαφρά τα αυγά, προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και αν χρειαστεί βάζετε λίγο νερό να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ανακατεύετε στο μείγμα και το μισό τυρί, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς ζεσταίνετε στο τηγάνι λίγο λάδι ή δυο κουταλιές βούτυρο, ρίχνετε το μισό χυλό, βάζετε στη μέση τρεις κουταλιές κιμά και πασπαλίζετε με τυρί. Διπλώνετε την ομελέτα και τη ροδίζετε απ’ όλες τις μεριές. Τη βγάζετε με τη σπάτουλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή : HomeFood.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr