Καλοκαιρινό σάντουιτς κοτόπουλο

8 Μαΐου 201316:00

Είναι εγγυημένο πως εσείς και η παρέα σας θα απολαύσετε τα σάντουιτς που σας προτείνουμε. Κατάλληλα τόσο για βεράντες, όσο και για πικ νικ στην παραλία.

Τα ψωμάκια είναι σημείο κλειδί στην επιτυχία της συνταγής, γι’ αυτό προτιμήστε να είναι από κάποιο φούρνο που τα… πετυχαίνει ή από τον δικό σας. Αποφύγετε τα συσκευασμένα, είναι καλύτερα το ψωμί σας να είναι ολόφρεσκο και μοσχομυριστό!

Συστατικά

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
3/4 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
4 φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα στα δύο
Λίγο ελαιόλαδο
Αγγουράκια τουρσί (για το γαρνίρισμα)
Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. κέτσαπ
2 κ.γ. ζάχαρη μαύρη
1 κ.γ. τσίλι
1/2 φλ. τσίλι σε σκόνη
1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 φλ. κέτσαπ
2 κ.γ. ξύδι από μηλίτη
8 ψωμάκια για σάντουιτς (προτιμήστε να τα προμηθευτείτε από φούρνο κι όχι συσκευασμένα)

Τρόπος παρασκευής συνταγής

Ετοιμάζουμε τη σχάρα.
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι και τρίβουμε το μείγμα τους πάνω στο κοτόπουλο, με τρόπο ώστε να το καλύψουν ομοιόμορφα.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα.
Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, ώσπου να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, σε ένα τηγανάκι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, συμπληρώνοντας με 2 κ.σ. ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε το κέτσαπ, το ξύδι και τη μελάσσα κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο μεταξύ, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το μαγειρεύουμε με τη σάλτσα του για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά.
Τοποθετούμε το 1/3 φλ. από το μείγμα με το κοτόπουλο μέσα στα ψωμάκια του σάντουιτς και στην κορφή καθενός βάζουμε 2 τουρσάκια.

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr