Bisque με μπύρα και τυριά

27 Φεβρουαρίου 201416:00

Για τους εραστές των πικάντικων, αυτό είναι ένα πιάτο που θα λατρέψουν. Δοκιμάστε το!
Συστατικά

1 κούπα χοιρινό κιμά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα καρότο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml μπύρα
1 λίτρο ζωμός βοδινού
450 γραμμάρια λουκάνικα με γέμιση τυριού κομμένα σε κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
¼ της κούπας σάλτσα καυτερής πιπεριάς
2 κούπες καπνιστό τυρί Cheddar τριμμένο
140 γραμμάρια κρουτόν με σκόρδο

Tρόπος παρασκευής συνταγής

Σοτάρουμε τον χοιρινό κιμά μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα.
Δε χρησιμοποιούμε λίπος γιατί το χοιρινό έχει αρκετό.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το θυμάρι.
Σοτάρουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά (δε χρειάζεται να πάρει το αλεύρι καφέ χρώμα).
Προσθέτουμε τη μπύρα, το ζωμό, τα λουκάνικα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και την καυτερή σάλτσα.
Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα κρουτόν.

Διάρκεια: Μαγείρεμα 25 λεπτά

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr