Μπέργκερ γεμιστά με μπέικον

9 Μαρτίου 201613:00

Λαχταριστό, σπιτικό μπέργκερ με φρέσκα υλικά της επιλογής μας!
Υλικά (Σερβίρει 8)

4 φέτες μπέικον
¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
450 γρ. χοιρινή γέμιση λουκάνικου
¼ φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
½ κ. γλυκού πιπέρι
¼ κ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κ. σούπας στέικ σως

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον έως ότου γίνει τραγανό.
Στη συνέχεια, βγάλτε το από το τηγάνι και αφαιρέστε όλο το παραπανίσιο λίπος εκτός από 2 κ. σούπας.
Σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, έως ότου μαλακώσει.
Θρυμματίστε το μπέικον: προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Αναμείξτε τον κιμά, τη χοιρινή γέμιση, το τυρί, το πιπέρι, το σκόρδο και την στέικ σως σε ένα μεγάλο μπολ.
Πλάστε 16 μπιφτέκια.
Μοιράστε το μείγμα του μπέικον επάνω στα οκτώ από τα μπιφτέκια. Βάλτε τα υπόλοιπα οκτώ μπιφτέκια από πάνω και πιέστε τις άκρες σφιχτά για να κλείσουν.
Ψήστε καλά τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά (το χοιρινό κρέας στα μπιφτέκια απαιτεί καλό ψήσιμο). Σερβίρετε επάνω σε ψωμάκια, μαζί με μαρούλι εάν επιθυμείτε.

Πηγή : sidages.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr