Μπακαλιάρος με 3 εσπεριδοειδή και πικάντικα καρότα

20 Μαρτίου 201810:35
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25′
Χρόνος μαγειρέματος:35′
Έτοιμο σε:60′
Χρόνος αναμονής:12 ώρες

Υλικά

    • 800γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο, κομμένο στα 4
    • ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι + 1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
    • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι + 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
    • ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ + 1 λάιμ σε λεπτές φέτες
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Για τα καρότα

  • 500γρ. καρότα βρασμένα ελαφρά, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Για τον μπακαλιάρο: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αναμιγνύετε τους χυμούς και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και κρατάτε το 1/3 στην άκρη.

Ανακατεύετε το υπόλοιπο μίγμα εσπεριδοειδών με το σκόρδο και το ελαιόλαδο (κρατάτε λίγο στην άκρη). Αραδιάζετε τον μπακαλιάρο σε λαδωμένο ταψάκι, περιχύνετε με το μίγμα ελαιόλαδου και πιπερώνετε.

Τοποθετείτε από μία φέτα εσπεριδοειδούς πάνω σε κάθε φιλέτο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά σκεπασμένο και για 5 λεπτά ξεσκέπαστο.

Ανακατεύετε σε τηγάνι τα καρότα με το σιρόπι σφενδάμου, προσθέτετε το κάρι, το ελαιόλαδο που κρατήσατε και το χυμό και μαγειρεύετε μέχρι τα καρότα να απορροφήσουν τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον κόλιανδρο και σερβίρετε μαζί με τον μπακαλιάρο.

(πηγή: olivemagazine.gr)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr