agkortzas

Τι λέει η απόφαση για τα δέντρα και το Δήμο. Απάντηση Βασιλούδη και κριτική

25 Ιανουαρίου 201223:24

agkortzasΤι λέει η απόφαση του Ειρηνοδικείου για τα δέντρα και το Δήμο. Απάντηση Βασιλούδη και κριτική Μπορεί ο Αντιδήμαρχος Πρασίνουν να ενεπλάκη στην δικαστική διαμάχη του αναδόχου με το Δήμο, αν και ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου, όμως δεν κατάφερε να είναι αποτελεσματικός, όπως φαίνεται από την απόφαση που ήρθε σε γνώση του XanthiPress.gr


Και αυτό γιατί στην απόφαση -όπου “προδιαγράφεται” σύμφωνα με νομικούς η έκβαση της κύριας αίτησης του Δήμου αφού μπαίνει στην ουσία το σκπεοτικό-  διαχωρίζει ότι δεν μπορεί η διαταγή πληρωμής να υποκαταστήσει την τυπική διαδικασία ανάθεσης ενός έργου από έναν ΟΤΑ και εφόσον κάτι τέτοιο με σαφήνεια δεν έχει γίνει ούτε από την αρμόδια Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης. Προτρέπει μάλιστα τον ανάδοχο να προσφύγει με κανονική αγωγή και με την κατηγορία του αδικαιολόγητου πλουτισμού εναντίον του Δήμου, ως ενδεδειγμένο δικαστικό μέσο για να εξαντλήσει τις ελπίδες εξόφλησής του.

Βασιλούδης: “Δικαίωση η απόφαση”
Κληθείς να σχολιάσει ο Ηλίας Βασιλούδης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που είχε κάνει σαφές ότι δεν συναινεί και δεν εξουσιοδοτεί κανέναν για καμία ενέργεια και δαπάνη, έκανε ξεκάθαρα λόγο για δικαίωση προσωπική και της παράταξης στην οποία ανήκει. Ο Ηλίας Βασιλούδης αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο όσα έλεγε από την αρχή ότι η Επιτροπή δεν μπήκε στη διαδικασία ανάθεσης κάποιου έργου, όπως μόνο η δημοτική αρχή θα μπορούσε να κάνει. “Εγώ προστάτεψα το Δήμο και τα συμφέροντά του, τα υπόλοιπα δεν με αφορούν” λέει και αφήνει αιχμές ότι ο Αντιδήμαρχος δεν έπραξε το ίδιο αλλά κινήθηκε εναντίον του Δήμου!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr