Την ανάγκη επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ξάνθη συζήτησαν ξενοδόχοι και Αντιπεριφέρεια Τουρισμού

6 Απριλίου 202107:49

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιο Τσώνη, πραγματοποίσε ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης για θέματα που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη αλλά και προβολή του Ν. Ξάνθης.

Οι εκπρόσωποι των δυο φορέων επισκέφθηκαν το Πόρτο Λάγος όπου επιδόθηκαν εγγράφως στον κ. Τσώνη τα αιτήματα του Συλλόγου για την ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, ενώ και η Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Λάγος και Δημοτική Σύμβουλος, Αναστασία Γκιαουράκη κατέθεσε στον Αντιπεριφερειάρχη τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, τα οποία προηγουμένως είχαν σταλεί στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων περιελάμβανε για τον κ. Τσώνη γνωριμία με το Λιμάνι των Αβδήρων αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά δήλωση του ίδιου του κ. Τσώνη, η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης είναι εντεταγμένη στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και ως θαλάσσια ζώνη και ως ορεινή περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον φυσικό πλούτο της και που θα προβληθεί στο National Geographic.

Τα αιτήματα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης εστίασαν στην άμεση και συνεχή καταπολέμηση των κουνουπιών και της σκνίπας στην παραθαλάσσια περιοχή, στον μακροπρόθεσμο στόχο της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής και την άμεση λειτουργία για το περιηγητικό τρενάκι του Νέστου. Επιπλέον, ζητήθηκε από τον κ. Τσώνη να μεταφέρει στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο το αίτημα διευθέτησης των γεωθερμικών πεδίων ώστε να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο για τα Ιαματικά Λουτρά Ποταμιάς όσο και για τα Ιαματικά Θαλασσόλουτρα του Πόρτο Λάγος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επικεντρώθηκε κυρίως στα μεγαλεπίβολα σχέδια συνεργασίας με άλλες περιφέρειες, αναφορικά με τη δημιουργία θαλάσσιας Εγνατίας Οδού (κατά τα πρότυπα της VIA EGNATIA όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει ο ίδιος) καθώς και για το έντονο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο για τον οικολογικό, θαλάσσιο και αγροτικό τουρισμό που θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα και της Περιφέρειάς μας.

Τέλος, συζητήθηκε η επανεκκίνηση των Γιορτών Νέστου με δραστηριότητες που θα αναδεικνύουν το περιβαλλοντικό και ιστορικό πλεονέκτημα της περιοχής, όπως δρόμοι κατάβασης-ανάβασης για μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και ανάπτυξη του αρχαιολογικού και θρησκευτικού τουρισμού.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr