keria 533 355

Δεν βγήκε ο δίσκος στους ναούς της Ξάνθης τα Χριστούγεννα. Οι Μητροπόλεις θα ενισχύσουν το επίδομα της Θράκης.

27 Δεκεμβρίου 201206:00

keria 533 355Χωρίς περιφορά δίσκου κύλησε η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στους Ναούς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αυτή οφείλεται στην οικονομική κρίση και έχει σαν στόχο να μην επιβαρύνει επιπλέον τους πιστούς αυτές τις μέρες.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται στις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα, κατευθύνονταν στο ειδικό πρόγραμμα επιδότησης των οικογενειών της Θράκης για το τρίτο παιδί. Με την ίδια απόφαση που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος, προβλέπεται ότι οι Μητροπόλεις θα καλύψουν με δικούς τους πόρους τα απαραίτητα χρήματα για το πρόγραμμα επιδότησης.

Μητροπολίτης Παντελεήμων: Δεν ματαιώνεται το επίδομα, θα καλυφθεί από τις Μητροπόλεις.
«Δεν ανακόπτεται και δεν ματαιώνεται αυτή η προσπάθεια αλλά η Σύνοδος δεν θέλησε να επιβαρύνει τους ήδη επιβαρυμένους από την κρίση, πιστούς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Ο ίδιος εκτιμά ότι, παρά τα προβλήματα που επικρατούν στην περιοχή, η Μητρόπολη θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαιραίτητα χρήματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr