APOPSEIS GRI MIKRO

Τούρκικη η Θράκη για τη Χρυσή Αυγή; Του Κλέαρχου Τσαουσίδη

13 Δεκεμβρίου 201221:30

APOPSEIS GRI MIKROΗ μειονότητα -λένε οι χρυσαυγίτες- είναι Τούρκοι. Και μούλοι και Μογγόλοι.

Μα οι Τούρκοι εθνικιστές τι παραπάνω λένε; Θα τους κάνουν τον βίο αβίωτο, «θα είμαστε -η Χ.Α.- κάτι χειρότερο ακόμα γι’ αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους». Κάτι τέτοιο δοκίμασε και ο Χίτης Γρίβας φτάνοντας ίσαμε και σε ένοπλες επιθέσεις εναντίον άμαχων τουρκόφωνων κατοίκων της Βόρειας Κύπρου

Η αφαίρεση της κουκούλας από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και η καθημερινή «έντονη» παρουσία τους σε περιοχές που εμφανίζουν (ή τις εμφανίζουν να έχουν) προβλήματα πάσης φύσεως, έδωσε μεν την ευκαιρία σε κυβερνώσες Δεξιά και συστημική «Αριστερά» να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ (θεωρία των δυο άκρων και άλλες ανιστόρητες ανοησίες), αλλά, παράλληλα, δείχνει τους στόχους των επιγόνων της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.

Θα χρησιμοποιήσω για λόγους ευνόητους και στοιχεία της επιχειρηματολογίας της συντηρητικής παράταξης (της και πατριωτικής αυτοαποκαλούμενης) για να δούμε το βαθμό υποκρισίας (αν και αρκεί ο Πάγκαλος).

Αυτά που ούτε ο κ. Βενιζέλος ούτε ο κ. Δένδιας (ως υπεύθυνος υπουργός του κ. Σαμαρά) ούτε ο κ. Κουβέλης θίγουν είναι:

* Η συνύπαρξη έως και συνενοχή μελών της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπόκοσμο. Και η Χρυσή Αυγή είναι τμήμα του υπόκοσμου.

* Η ένταξη της Χ.Α. σε θολά διεθνή φασιστικά μορφώματα που εξυπηρετούν ενίοτε συγκεκριμένους στόχους πολιτικών ή υπερεθνικών οικονομικών δυνάμεων.

* Η εθνικιστική παράκρουση, που οδηγεί όχι μόνο στα γνωστά εγκλήματα σε βάρος μεταναστών, αλλά και σε λεκτικές προς το παρόν επιθέσεις εναντίον συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων όπως η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Θα μείνω στην τελευταία περίπτωση, μιας και οι αντιδράσεις των κυβερνητικών κομμάτων, παρά τις παρλαπίπες και τα σποτάκια, ήταν σχεδόν ανύπαρκτη για όσα συνέβησαν αυτές τις μέρες στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Αντιγράφω από ανώδυνα για την Ακροδεξιά μέσα:

Οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες στην Ξάνθη φώναζαν «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη». Και -ακόμη πιο ωραίο όταν μιλάμε για Έλληνες υπηκόους-: «Μούλοι και Μογγόλοι είναι οι μουσουλμάνοι που υψώνουν σημαία της Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης», (κατά τον βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρο στην ομιλία του στην Ξάνθη. Ο ίδιος τόνισε: «Εμείς πάντα κοιτάμε προς την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη» (…) και κάλεσε «όσους νιώθουν Έλληνες να μείνουν, οι υπόλοιποι να φύγουν προς Ανατολάς».

Κράτος εν κράτει

Για να μην τρέφουμε και αυταπάτες, ο επίσης βουλευτής Γιάννης Λαγός είπε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αύριο θα είμαστε κάτι χειρότερο ακόμα γι’ αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους».

Επειδή αρκετοί συστημικοί «αριστεροί» (ευρωλιγούρηδες και ευρωπραγματευτάδες) θεωρούν υπερβολικά τα καταγγελλόμενα για διασύνδεση αστυνομικών και Χ.Α., τους αφιερώνω το ακόλουθο στιγμιότυπο:

Η Όλγα Τσιούλφα, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χρόνος» της Κομοτηνής, δέχθηκε απειλές από μέλη της Χ.Α., ενώ ο βουλευτής Σερρών της Χ.Α. Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν την άφηνε να φύγει αν δεν του έδειχνε τις φωτογραφίες που τράβηξε.

Αυτό ούτε η αστυνομία δεν δικαιούται να πράξει ούτε η ΚΥΠ, χωρίς εισαγγελική διαταγή. Το πράττουν όμως οι τραμπούκοι ενώπιον ευάριθμης αστυνομικής δύναμης.

Αλλά ακόμη κι αυτό είναι πταίσμα μπροστά στο κλίμα που διαμορφώνουν στη Θράκη οι εντεταλμένοι. Το μείζον είναι ότι οι καθόλου ανεγκέφαλοι αλλά πλήρως κατευθυνόμενοι κληρονόμοι της δικτατορίας επιθυμούν να συμπληρώσουν την ημιτελή συμφωνία του 1974, αυτό που ως εσχάτη προδοσία χαρακτήρισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αν το θυμούνται. Εκτός από το 40% της Κύπρου, χαρίζουν στην Τουρκία τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε και το ’74 για να δικαιολογήσει διεθνώς την εισβολή στο νησί:

Η μειονότητα -λένε οι χρυσαυγίτες- είναι Τούρκοι. Και μούλοι και Μογγόλοι. Μα οι Τούρκοι εθνικιστές τι παραπάνω λένε;

Θα τους κάνουν (προφανέστατα τους Έλληνες μουσουλμάνους) τον βίο αβίωτο, «θα είμαστε -η Χ.Α.- κάτι χειρότερο ακόμα γι’ αυτούς, εφιάλτης που θα μας βλέπουν μπροστά τους». Κάτι τέτοιο δοκίμασε και ο Χίτης Γρίβας (που είχε σφετεριστεί και το όνομα του Διγενή) φτάνοντας ίσαμε και σε ένοπλες επιθέσεις εναντίον άμαχων τουρκόφωνων κατοίκων της Βόρειας Κύπρου.

Προχωρούν ακόμη περισσότερο και κοιτούν «πάντα προς την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη». Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση; Τι θα απαντήσει στην Αγκυρα για την ευθεία -όσο ανόητη και αν είναι- απειλή;

Πώς άραγε βλέπει η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα αυτά που συνέβησαν το ’74:

– Ήταν ή δεν ήταν καταστροφική η ανατροπή του Μακάριου από τη χούντα του Ιωαννίδη;

– Ήταν ή δεν ήταν καταστροφική η λειτουργία του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’;

– Μπορούσε να επέμβει στρατιωτικά η Ελλάδα για να σώσει την Κύπρο;

– Γιατί παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό ο Φάκελος της Κύπρου;

Να θυμίσω και τα καμώματα του Πάγκαλου και των άλλων “πατριωτών” στην υπόθεση Οτζαλάν και τη θλιβερή ευχαριστία του κ. Σημίτη στις ΗΠΑ;

Για ποιους δουλεύουν;

Όταν οι απειλές των χρυσαυγιτών αρχίσουν να γίνονται πράξη (θα βρουν πολλά ευήκοα ώτα στη Θράκη) πώς θα αντιδράσουν οι κυβερνητικοί εταίροι;

Αυτά που λένε για τη μειονότητα οι χρυσαυγίτες δεν είναι απλώς ανόητα, αλλά και άκρως επικίνδυνα, διότι στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης η μειονότητα πλειοψηφεί. Η συλλήβδην τουρκοποίηση από τη Χ.Α. των Πομάκων, των τουρκόφωνων Ρομά και των τουρκογενών, Ελλήνων υπηκόων όμως, δημιουργεί και ερείσματα σε διεθνή fora όπου η πλειοψηφία ενός εθνοτικού μορφώματος σε μια γεωγραφική περιοχή δημιουργεί πειρασμούς για διεκδίκηση αυτονομίας.

Αυτό θέλουν οι χρυσαυγίτες και οι προστάτες τους;

Η απόπειρα του κ. Βενιζέλου να αποσπάσει την προσοχή από την υγροποίηση του κόμματος του, προτείνοντας διάφορα για τη Χ.Α., μπορεί άνετα να αξιοποιηθεί θετικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αντιρατσιστικές – αντιφασιστικές δυνάμεις, χωρίς να ψάχνουν να βρουν τι τους χωρίζει, προχωρήσουν στη σύμπηξη μετώπου με μοναδικό αντίπαλο τη Χρυσή Αυγή και τα στηρίγματά της (εντός της κυβέρνησης ή διεθνώς).

Ελπίζω ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. και ο κ. Κουβέλης δε θα υπεκφύγουν, πολλώ δε μάλλον που η αρχική κίνηση (με όποιες σκοπιμότητες υποκρύπτει) ήταν του εταίρου και ίσως μελλοντικού συναρχηγού τους, του κ. Βενιζέλου.

* Και αυτά συνέβησαν τις μέρες που ήρθε στην Ελλάδα ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουίζνιεκς, για να ενημερωθεί για την άνοδο του ρατσισμού. Ο κ. Κεδίκογλου, που σπαράζει κάθε τόσο για το τι θα πουν οι Ευρωπαίοι, γιατί σιώπησε τόσο κραυγαλέα;

Από το LEFT.GR

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr