kontos kali

Αντίδραση Κοντού για το δάνεια των Ενώσεων. Κατηγορεί Τσαυτάρη ότι βλάπτει τα συμφέροντα των αγροτών

12 Δεκεμβρίου 201213:34

kontos kaliΜε δήλωση του ο Βουλευτής Ξάνθης και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  Αλέξανδρος Κοντός, απαντά στο Δελτίο που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γύρω από την υπόθεση του δανείου που δόθηκε επί των ημερών του στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Ο Αλ. Κοντός, μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Υπουργό Αθ. Τσαυτάρη ότι δεν δίνει «μάχη» στις Βρυξέλλες αλλά απεναντίας υιοθετεί το δημοσίευμα που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση για την επίμαχη υπόθεση.

 

Αναλυτικά στη γραπτή του δήλωση ο Αλ. Κοντός αναφέρει:

 

“Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τους έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους, θα έπρεπε να επικεντρώνεται στην προσπάθεια στήριξής τους, επίλυσης των προβλημάτων τους, προστασίας του εισοδήματός τους που συρρικνώνεται δραματικά και, φυσικά, να δίνει «μάχη» στις Βρυξέλλες για τα συμφέροντά τους, όπως με δυναμισμό κάνουν όλα τα αντίστοιχα Υπουργεία χωρών της Ε.Ε.

 

Τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει.

 

Απεναντίας, αναλώνεται σε πρακτικές, οι οποίες θίγουν τα συμφέροντα της χώρας μας και των ελλήνων παραγωγών.

 

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 11/12/2012, υιοθετώντας χωρίς επισταμένο έλεγχο δημοσιεύματα που προκάλεσαν και την εισαγγελική παρέμβαση για το άτοκο δάνειο του 2008, αυτό αποδεικνύει.

 

Ο κ. Τσαυτάρης επιλέγει τα “παιχνίδια εντυπώσεων”, την ώρα που θα έπρεπε να κάνει αισθητή την παρουσία του στις Βρυξέλλες και να εξηγεί ότι το άτοκο δάνειο ύψους 108 εκατ. ευρώ, τριετούς διάρκειας, που δόθηκε σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού προβλήματος που υπήρχε στην αγορά δημητριακών εκείνη την περίοδο, ήταν ΔΑΝΕΙΟ και όχι «κρατική ενίσχυση».

 

Εύχομαι, με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε να μη βλάψει τα συμφέροντα της χώρας και των ελλήνων παραγωγών.”

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr