xanthi agora28iw 3 200 200

Αναστάτωση στους εμπόρους με τις επιπλέον Κυριακές λειτουργίας της αγοράς

10 Δεκεμβρίου 201223:53

xanthi agora 18-12-11Την αναστάτωση των εμπόρων της χώρας από την πολυσυζητημένη διάταξη για λειτουργία της αγοράς, 6 Κυριακές του χρόνου, προσπαθεί να εξομαλύνει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το μέτρο των 6 Κυριακών που προωθεί η κυβέρνηση είναι ειλημμένη απόφαση και προακαλεί σοβαρά προβλήματα και αντιδράσεις από τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόταση που υποβλήθηκε, την τελευταία στιγμή, για την λειτουργία των μικρομεσαίων καταστημάτων, 45 ημέρες το χρόνο προαιρετικά, που επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις της ΕΣΕΕ και των επιχειρήσεων της χώρας. Από το μέτρο θα εξαιρούνται τα μεγάλα καταστήματα πάνω από 250 τ.μ, τα καταστήματα που λειτουργούν σε πολυχώρους, οι αλυσίδες franchising και τα σούπερ μάρκετ.

Ακόμη και μετά τη σχετική ανακοίνωση πάντως δεν φαίνεται να έχει ανακουφιστεί κάποιος έμπορος αφού τόσο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Π. Κορκίδης, όσο και οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας, δεν δίνουν σημασία στην εξαγγελία αυτή και απορρίπτουν τα θέματα της Κυριακής, αμφότερα.. Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκονται εξαρχής και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κάτι που ίσως γίνει πιο επίσημο μέσα στις επόμενες μέρες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr