DSC06166

Ξεκίνησε το τριήμερο για την Κατίνα Βέικου-Σεραμέτη. Εκδήλωση για μαθητές

10 Δεκεμβρίου 201223:48

DSC06166Ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 το τριήμερο τιμητικών εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της θρακιώτισσας ποιήτριας και λαογράφου Κατίνας Βέικου Σεραμέτη από το δημοτικό σχολείο «Άξιον».

Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης διάβασαν τα παιδικά ποιήματα της Σεραμέτη, ζωγράφισαν σε χαρτί και σε πέτρες εμπνεύσεις από τα ποιήματα της Σεραμέτη και έγραψαν δικά τους ποιήματα, με τη βοήθεια της δασκάλας τους κυρίας Νίκης Ξενοπούλου. Κατά την εκδήλωση παρουσίασαν όλες αυτές τις δημιουργίες του, ενώ όλοι οι μαθητές και μαθήτριες όλου του Δημοτικού έγραψαν ένα ποίημα, ξεκινώντας από τις εικόνες ποιήματος της Σεραμέτη.

Στην εκδήλωση μίλησε ο συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης Θανάσης Μουσόπουλος και η κόρη της ποιήτριας Έφη Γενναδίου. Την πραγματοποίση της εκδήλωσης βοήθησαν ο Μιχάλης Σπανίδης μέλος του Δικτύου και η Ειρήνη Καραπατή υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων του δημοτικού σχολείου Άξιον.
DSC06131

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr