IATRIKH

Οι εκδηλώσεις για το διήμερο Κοινωνικής Παιδιατρικής στην Ξάνθη

7 Δεκεμβρίου 201211:51

IATRIKHΤο παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης, το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και το Σύλλογο Δασκάλων Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, διοργανώνει:

Α. Παρασκευή 14/12/2012 6 μ.μ. στο Δημοτικό αμφιθέατρο.  Παράσταση 2 δραματοποιημένων παιδικών παραμυθιών με μουσική επένδυση. (Είσοδος ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους)

1) «Ο μεταλλαγμένος κακός λύκος» (συγγραφέας Στ.Πελασγός, συνθέτης Σάκης Δρίτσας): Ο πιο τρομερός Λύκος είναι ο Καλός!!! Είναι μεταλλαγμένος!!! Διαφημίζει μεταλλαγμένα προϊόντα και μεταλλάσσει όλα τα πλάσματα… προσέξτε μην σας μεταλλάξει και εσάς!! (μια αλληγορία για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα).

2) «Η επανάσταση των χιονανθρώπων» (συγγραφέας και συνθέτης Σάκης Δρίτσας): μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη…

Θα δοθούν επίσης 3 σχολικές παραστάσεις (το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής), και μια παράσταση στο Γηροκομείο.

 

Β. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για γιατρούς, λοιπά επαγγέλματα υγείας και εκπαιδευτικούς με θέμα: «Ο ρόλος των αισθήσεων στην θεραπεία και την πρόληψη» το Σάββατο 10.30 π.μ. στο   αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Με θέματα:

1)«Θεραπεύοντας με την μουσική: το όνειρο, το παραμύθι και ο εγκέφαλος» εισηγητής Σάκης Δρίτσας καρδιολόγος-μουσικοθεραπευτής

2)«Ο ρόλος της αφής, της όσφρησης, της βλεμματικής επαφής, της ακοής στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του βρέφους και του παιδιού» εισηγητής Δημήτρης Αδαμίδης διευθυντής παιδιατρικής Γ.Ν.Ξάνθης διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

3)«Παραδοσιακά θεραπευτήρια με μουσική και νερό» εισηγητής Ουμίτ Μεστά Οσμάν βιολόγος.

4)Μουσικά δρώμενα από τον Σάκη Δρίτσα και τον Βαγγέλη Δωρόπουλο

 Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Πρόεδρος του παραρτήματος είναι ο Διευθυντλής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr