papaxronis ioannis

Κάλεσμα του Συλλόγου Αιμοδοτών σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις της Ξάνθης

30 Νοεμβρίου 201211:27

papaxronis ioannisΑνοιχτή πρόσκληση κάλεσμα για συντονισμό δράσης και συνάντηση όλων των εκπροσώπων απευθύνει με επιστολή του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, σε μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία. Στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται σε 23 οργανώσεις, αναφέρει:

          Από το 1985, σε γενική συνέλευση του ΟΗΕ, έχει καθιερωθεί η 5η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη. Στόχος του ΟΗΕ είναι όχι μόνο να προβάλλεται το έργο των εθελοντών αλλά να παροτρύνονται και άλλοι στον εθελοντισμό. Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως είναι εκστρατείες για θέματα αλφαβητισμού, εμβολιασμών, πρόληψης και ενημέρωσης, αλλά και οργανωμένες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

         Στην Ξάνθη οι εθελοντικές οργανώσεις και οι μεμονωμένοι εθελοντές έχουν μακρά παράδοση από διάφορα μετερίζια και βοηθούν ποικιλοτρόπως την τοπική κοινωνία αλλά όχι και μόνο αυτή, αφού οι δράσεις κάποιων οργανώσεων έχουν μεγαλύτερο και μερικές μάλιστα και πανελλήνιο αντίκρισμα. Επί ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Εθελοντισμού καλούνται τα διοικητικά συμβούλια των εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την κοινωνική μέριμνα, φροντίδα και αλληλεγγύη σε συνάντηση εργασίας στην μεγάλη αίθουσα του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30. Είναι η δεύτερη αντίστοιχη συνάντηση που πραγματοποιείται μέσα στο έτος και συγκαλείται εκτάκτως προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα καταστάσεις αλλά και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις και πορείες για τη νέα χρονιά.

         Η πρόσκληση απευθύνεται στους εκπροσώπους των κάτωθι φορέων όπως και σε μεμονωμένους συμπολίτες μας που θα θέλανε να συμμετάσχουν σε τέτοιες δράσεις.

Γηροκομείο Ξάνθης

Γυναίκες Χωρίς Σύνορα-Παράρτημα Ξάνθης

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης

Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Ξάνθης

Inner Wheel Ξάνθης

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης

Λ.Ε.Φ.Ε.Δ. Ξάνθης

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

Μητρόπολη Ξάνθης «τράπεζα αγάπης»

Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης

Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

Σύνδεσμος Επικουρικών Υποτροφιών

Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Ξάνθης

Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ξάνθης «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Φίλοι του Γηροκομείου Ξάνθης

Φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης

Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr