petrakis adedy

Ανοιχτή Επιστολή Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης στον Πρωθυπουργό

28 Νοεμβρίου 201210:14

petrakis adedyΑνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κοινοποίησαν στα Μέσα Ενημέρωσης τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοίκήσεις, Πρόεδρος της οποίας είναι ο συνδικαλιστικής από την Ξάνθη Γιώργος Πετράκης.

Στην επιστολή αναφέρουν:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

χρειάζεται να επιστρατεύσει κανείς ζωγράφους και ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο για να περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την πλήρη κατάρρευση της χώρας και την προϊούσα κοινωνική αποσύνθεση.

Και η σημερινή τρικομματική Κυβέρνηση κινείται στον ίδιο ακριβώς μοτίβο με τις προηγούμενες και σε εντατικούς μνημονιακούς πάντα ρυθμούς.

Παρά τις απατηλές υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση και αλλαγή ρότας προεκλογικά και διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά τις ελπίδες του Ελληνικού λαού τίποτε στην χώρα δεν μαρτυρά ότι διαφαίνεται «φως στην άκρη του τούνελ».

Η Τρόϊκα παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και είναι αυτή που επιβάλει τους όρους της όποιας διαπραγμάτευσης και «αποφασίζει και διατάσει».

Συνεχίζεται λοιπόν με πιο εντατικούς ρυθμούς η σκληρή γραμμή της οικονομικής εξυγίανσης και δημοσιονομικής προσαρμογής επικεντρώνοντας και στοχεύοντας στην κοινωνικά ανάλγητη και οικονομικά αναποτελεσματική εξαφάνιση από τον χάρτη του συντελεστή παραγωγής εργασία.

Ως εργαζόμενοι αυτής της χώρας σφυροκοπούμαστε ανηλεώς τα δύο τελευταία χρόνια και η βουλγαροποίηση της κοινωνίας μας είναι πλέον πολύ κοντά.

Δεν σταματούν πλέον στις δραματικές για όσους εργάζονται ακόμη περικοπές σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις που μας αναγκάζουν να ζούμε σε καθεστώς απόλυτης φτωχοποίησης.

Σήμερα καταφέρνουν τελικά να κάνουν πράξη την αρχική τους απαίτηση για απολύσεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και απειλείται άμεσα η εργασιακή μας ύπαρξη.

Αδιαφορούν για την συνταγματική εκτροπή και επινοούν κάθε φορά διαφορετικά τερτίπια για να σπάσουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της μονιμότητας και να πετάξουν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

ΟΙ μαζικές και καλά συντονισμένες αντιδράσεις μας δεν τους επέτρεψε να βάλουν χέρι στο δημόσιο μέσα από τις αίωλες νομικά και συνταγματικά πρακτικές της εφεδρείας και του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος παρά το γεγονός ότι και τότε κάποιοι συνάδελφοι έμειναν απροστάτευτοι από την πολιτική και υπηρεσιακή ιεραρχία και πετάχτηκαν στον δρόμο με απάνθρωπο τρόπο.

Ίσως τώρα εκτιμούν ότι η νέα εφεύρεση της διαθεσιμότητας των ΙΔΑΧ θα βρει εξουθενωμένη την εργατική τάξη και θα περάσει αναίμακτα.

Πλανώνται όμως πλάνην οικτρά.

Τέτοιες απάνθρωπες και κοινωνικά ανάλγητες πρακτικές οι εργαζόμενοι της χώρας δεν θα αφήσουν να εφαρμοστούν με κάθε κόστος.

Καταδικάζουμε τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης που δέχτηκαν να διαπραγματευτούν πάνω στο ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα της εργασίας και να υπογράψουν απολύσεις.

Καταδικάζουμε τον κυρίαρχο και θεσμικά αντιδημοκρατικό ρόλο της Τρόϊκα στην χώρα μας και ζητούμε με κάθε τρόπο την απομάκρυνσή της.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, κλάδο και τρόπο πρόσληψης σε διαρκή επαγρύπνηση και σε μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες, στάσεις εργασίας και πορείες διαμαρτυρίας σε εφαρμογή των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Καλούμε τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την υπηρεσιακή ιεραρχία να σκύψουν στα ακανθώδη προβλήματα που μας απασχολούν, να αρνηθούν να νομιμοποιήσουν με την υπογραφή τους έκνομες και απάνθρωπες πολιτικές και να συνεργαστούν στενά με τις Διοικήσεις των Συλλόγων για την στήριξη των υπηρεσιακών δομών πολλές από τις οποίες υπολειτουργούν και άλλες απειλούνται με λουκέτο.  

Στηρίζουμε και καλύπτουμε τις αποφάσεις των ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων στην κατεύθυνση αποτροπής και ακύρωσης των αντεργατικών ρυθμίσεων των μνημονίων και των απαιτήσεων της ξενόφερτης Τρόϊκα.

Ως Ομοσπονδία και δεχόμενοι τις ασύμμετρες επιθέσεις εκ των έσω από ανθρώπους που μόνο τον έλεγχο των συνδικάτων οραματίζονται, πράγματι βρισκόμαστε σε αδυναμία λειτουργίας και αποτελεσματικής παρέμβασης στην πλέον κρίσιμη για την εργασιακή μας ύπαρξη περίοδο και γι’ αυτό ας όψονται οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι εργατοπατέρες.

Σας ενημερώνουμε ότι ο σχεδιασμός του τελευταίου Συνεδρίου που έγινε με πρόταση των παρατηρητών τότε και που προέβλεπε για τον Οκτώβριο το αργότερο μιας νέας αντιπροσωπευτικής διοίκησης μέσα από ένα εκλογικό Συνέδριο άλλαξε και προσανατολιζόμαστε σε εκλογή νέας Διοίκησης και μια Ομοσπονδία των Συλλόγων που θα θέτουν σε δεύτερη μοίρα το κομματικό όφελος και θα προτάσσουν τα πολλά και δυσεπίλυτα πλέον προβλήματα που μας αφορούν όλους.    

      

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr