kontos kali

Αλ. Κοντός προς Δένδια: Πότε θα φύγουν οι μετανάστες από τη Σχολή της Ξάνθης ;

26 Νοεμβρίου 201214:07

KONTOS KALIEρώτηση για το χρόνο κατά τον οποίο θα απομακρυνθούν οι μετανάστες από την Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.

Στο κείμενο της ερώτησης ο Βουλευτής της ΝΔ αναφέρει:

Με τις απαντήσεις σας, τόσο στις 7/9/2012 όσο και στις 26/10/2012 μετά από σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσα, υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η κράτηση των μη νόμιμων μεταναστών έχει αποκλειστικά προσωρινό χαρακτήρα στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. Όμως από τις 4/8/2012 που αιφνιδίως μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν οι παράνομοι μετανάστες στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, δεν έχει μέχρι και σήμερα επαναπροσδιοριστεί ο χρόνος παραμονής τους ενώ η επαναπροώθησή τους γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Επιπλέον η φύλαξή τους είναι ελλιπέστατη, παρά τις επισημάνσεις σας για την ασφάλεια αυτών των χώρων, με αποτέλεσμα το πρόσφατο συμβάν , στις 23/11/2012, στην Αστυνομική Σχολή Ροδόπης όπου , σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας , ομάδες αλλοδαπών προχώρησαν σε ταραχές, προκαλώντας   μεγάλες φθορές στους εσωτερικούς χώρους, έβαλαν φωτιά στο προαύλιο χώρο και τραυματίστηκαν (5) αστυνομικοί. Μικρότερης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης , τα οποία έφερε εις πέρας επιτυχώς η Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού.

Επειδή λόγω των ανωτέρω, μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ο κίνδυνος εξεγέρσεων των λαθρομεταναστών και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών της Ξάνθης,

ερωτάται ο κ.κ Υπουργός:

  1. 1.Πότε επιτέλους θα απομακρυνθούν οι παράνομοι μετανάστες από την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης;

 

  1. 2.Κατά την άποψή του ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που συμπεριλαμβάνεται στην έννοια του «απολύτως προσωρινού»;

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr