exegersi 1

Ο απολογισμός της εξέγερσης των μεταναστών στην Κομοτηνή. Σοβαρές ζημιές και τραυματισμοί

23 Νοεμβρίου 201216:26

exegersi 1Tέσσερις ελαφρά τραυματίες αστυνομικούς, τραυματίες κρατούμενους και τεράστιες υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, άφησε η μεγάλη εξέγερση των κρατουμένων η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 1:30 το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του αγιασμού στην Σχολή αστυφυλάκων,όταν μεγάλη ομάδα μεταναστών με αυτοσχέδια όπλα που δημιούργησαν από τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τα παράθυρα του κέντρου κράτησης βγήκε στο προαύλιο και έβαλε φωτιά σε διάφορα αντικείμενα προκαλώντας μια εστία που κατασβέστηκε σχετικά γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής.

Aναζητείται άλλος χώρος για την κράτησή τους;

Η έκταση των ζημιών ειναι τόσο μεγάλη ώστε να αναζητείται νέος χώρος για την κράτηση των μεταναστών, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το KomotiniPress.gr

Επί τόπου βρέθηκαν εκτός από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, από την Κομοτηνή, και δυνάμεις από την Ξάνθη. Επίσης τα επεισόδια παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Δαμιανίδης,η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Στ. Τζατζανά η οποία και υπενθύμισε ότι οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας είχαν προειδοποιήσει για τις συνθήκες ασφαλείας στις Αστυνομικές Σχολές.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ενώ κάποιοι από τους 550 μετανάστες που φιλοξενούνται στη Σχολή, έχουν εντοπιστεί ως πρωταίτιοι των επεισοδίων, ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr