DSC 0181

Συνάντηση Δασαρχείων με το Φορέα Διαχείρισης

15 Νοεμβρίου 201215:58

DSC 0181Ιδιαίτερα εποικοδομητική αποδείχθηκε η συνάντηση μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας των Δασαρχείων Ξάνθης και Καβάλας και της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος.

                Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΦΔ Δρ. Μάνος Κουτράκης, η Δασάρχης Καβάλας κ. Ζωή Γεωργούση, ο Αναπληρωτής Δασάρχης Ξάνθης κ. Ευάγγελος Μούρος και η Διευθύντρια Δασών κ. Μαρίνα Γκοτζαρίδου, με σκοπό την οργάνωση και μεθόδευση των ενεργειών για την καλύτερη φύλαξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης και την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών όπως η λαθροϋλοτομία, η λαθροθηρία κ.α. Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία από όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έτσι ώστε να βελτιστοποιηθούν και να γίνουν αποτελεσματικότεροι οι τρόποι αντιμετώπισης τους.

                Η συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης με τις παραπάνω υπηρεσίες εδώ και αρκετά χρόνια είναι πολύ καλή. Τον τελευταίο καιρό λόγω των έντονων και άσχημων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών που επικρατούν, τα προβλήματα κυρίως της λαθροϋλοτομίας έχουν αυξηθεί στο ΕΠΑΜΑΘ. Για το λόγο αυτό τέτοιου είδους συναντήσεις και συνεργασίες είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

               Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η προστασία του ΕΠΑΜΑΘ και γενικότερα του πλούσιου περιβάλλοντος που έχουμε την τύχη να ζούμε, είναι επιβεβλημένη και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο στο χρόνο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr