kollaros giorgos

Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης-Αβδήρων: Να μην εφαρμόσουν οι δήμοι την απόφαση για τις απολύσεις

13 Νοεμβρίου 201212:52

kollaros giorgosΑνακοίνωση με την οποία καλούν τους Δήμους να μην εφαρμόσουν τους νόμους για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων αορίστου χρόνου και να μην δώσουν στοιχεία στο ΥΠΕΣ εξέδωσαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ σε Ξάνθη και Άβδηρα. Όπως αναφέρουν:

Η χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών όπως ψηφίστηκε στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2013, συνολικά της Τοπικής Διοίκησης, όχι μόνο εντάσσεται πλήρως στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά αποτελεί βασικό κρατικό εργαλείο για την προώθηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Η «διαφωνία» του ΔΣ της ΚΕΔΕ στον Κρατικό Προϋπολογισμό εξαντλείται σε καταγγελίες επί παντός επιστητού, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στρατηγική του κεφαλαίου που γεννά μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και εξαθλίωση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή αυτή η πολιτική εφαρμόζεται και εξειδικεύεται από την συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών-στελεχών των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και διευκολύνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν σε νέα πιο βάρβαρα μέτρα: απολύσεις, φορολογική επιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις έργων και υποδομών.

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν απαίτηση να μην εφαρμοστεί από τους Δήμους η απόφαση της Κυβέρνησης για απολύσεις των εργαζομένων και δεν μένουν στο ευχολόγιο προτροπής που ανακοίνωσε η ΚΕΔΕ προς τους Δήμους, παρόλο που και αυτό έγινε κάτω από τη δική μας πίεση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι εκλεγμένοι της σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια καλεί τους εργαζόμενους και κάθε νέο και γυναίκα να διατρανώσουν ότι:

         Δεν θα επιτρέψουν να εφαρμόσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες την απόφαση της κυβέρνησης.

         Είναι αντιεργατικό και φιλομονοπωλιακό μέτρο η αποστολή ονομαστικών καταλόγων των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.

Αυτή η προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις, που αποτελούν την πρώτη φάση κύματος μαζικών απολύσεων, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων «διαρκείας» και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

13 Νοεμβρίου 2012

Κολλάρος Γιώργος – Νεοφυτίδης Δημήτρης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr