tzaki genitzes

Καλό το τζάκι… αλλά προσοχή στη φωτιά λέει ο Δοικητής της Πυροσβεστικής

10 Νοεμβρίου 201223:02

tzaki genitzesΤους αυξημένους κινδύνους αλλά και τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη χρονιά υπενθυμίζει σε δήλωσή του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Δημήτρης Γενιτζές, ερωτηθείς για τη ραγδαία αύξηση της χρήσης ξύλων ως καύσιμης ύλης για θέρμανση, στην τρέχουσα περίοδο.

«Ο κόσμος έχει στραφεί σε ξυλόσομπες και τζάκια, ως εναλλακτική θέρμανση. Πέρυσι είχαμε πολλά περιστατικά» αναφέρει ο Δ. Γενιτζές που υπολογίζει ότι το φετινό χειμώνα θα αυξηθούν.

«Η κυριότερη αιτία πυρκαγιάς σε τζάκι είναι η απουσία καθαρισμού της καμινάδας και αυτό πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο τεχνίτη.» σημειώνει ο Διοικητής της ΠΥ Ξάνθης που προσθέτει ότι αυτό πρέπει κανονικά να γίνετα ετήσια ενώ στο εξω τερικό είναι προαπαιτούμενο για τη λειτουργία τζακιού, να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό καθαρισμού από τον αρμόδιο τεχνίτη.

Άλλες συμβουλές του Διοικητή της ΠΥ Ξάνθης:

Επίσης δεν πρέπει να υπερφορτώνουμε την εστία του τζακιού καθώς δεν προσφέρει επιπλέον ζέστη.

Να μην ρίχνουμε εύφλεκτο υλικό για να ανάψει μια φωτιά, εύκολα.

Καλό είναι να υπάρχει πυροσβεστήρας στο σπίτι αλλά και να μην έρχεται η κομνάδα σε επαφή με ξύλο, πχ, γιατί μπορεί εύκολα να αρπάξει φωτιά.

Τέλος η Πυροσβεστική συμβουλεύει η στάχτη να πετιέται την επόμενη μέρα αλλά και να μην αποχωρούν οι ένοικοι ενός σπτιού από το σπίτι πριν έχουν σιγουρευτεί όλοι ότι έχει σβήσει η φωτιά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr