tsepelis 1

Στην Παλιά Πόλη το τελευταίο κομμάτι με σωλήνες αμιάντου. Περιμένει χρήματα η ΔΕΥΑΞ

8 Νοεμβρίου 201223:19

tsepelis 1Το τελευταίο κομμάτι της Ξάνθης, όπου υπάρχει ύδρευση από σωλήνες αμιάντου, εντοπίστηκε στα βόρεια της Παλίας Πόλης, στην περιοχή πάνω από την οδό Αργυροκάστρου.

Μόλις έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και των τελευταίων δρόμων που διέθεταν αμιανοσωλήνες στην πόλη της Ξάνθης, εντοπίστηκε μια γειτονιά της Παλιάς Πόλης που διαθέτει το ίδιο πρόβλημα. Το πρόβλημα ανέκυψε πριν λίγες μέρες ενώ οι κατοικοι συγκεντρώθηκαν και ενημέρωσαν το Σύλλογο Παλιάς Πόλης πριν λίγες μέρες.

Περίπου 90 οικογένειες υδρεύονται από τη συγκεκριμένη γραμμή, τη μοναδική που δεν διαθέτει σωλήνες PVC ή πολύαιθυλενίου. Oι κάτοικοι αναφέρουν ότι όταν γινόταν τα έργα υποδομής της Παλιάς Πόλης είχαν γίνει παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΞ, αλλά δεν είχε φτάσει το νέο δίκτυο στη γειτονιά τους. Αυτό που ζητούν τώρα είναι να υπάρξει σχεδιασμός και ένταξη της περιοχής σε χρηματοδότηση για την κατασκευή της ανάπλασης του δρόμου σε εύλογο διάστημα.

Tσέπελης: Έτοιμες ήδη οι μελέτες, περιμένουμε χρηματοδότηση

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΞ έχει ήδη εκπονήσει τις σχετικές μελέτες, όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Μανώλης Τσέπελης. Οι μελέτες αναμένουν την εξεύρεση χρηματοδότησης για να προχωρήσει γρήγορα η εκτέλεση των έργων. “Η ΔΕΥΑΞ γνωρίζει το πρόβλημα και έχει ακάνει ενέργειες για να το λύσει.” αναφέρει.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, δεν είναι θέμα που εμπλέκει αποκλειστικά τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά γενικότερα τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ που πρέπει να υπογιοποποιήσουν, ταυτόχρονα, τα δικά τους δίκτυα. Πάντως, θετικά χαρακτηρίζστηκε το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΞ έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία και περιμένει την ένταξη του έργου για να προχωρήσει στην αντικατάσταση και των τελευταίων μέτρων αμιαντοσωλήνων στην πόλη.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr