farmakia logo

Πρωτοφανείς ελλείψεις σε φάρμακα στην Ξάνθη. Τι λένε οι φαρμακοποιοί

1 Νοεμβρίου 201203:11

farmakia logoΠρωτοφανείς ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και δημιοιυργούν σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς.

Όπως δηλώνει σχετικά η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης, η δημοσίευση του νέου δελτίου τιμών και οι χαμηλές τιμές κάποιων σκευασμάτων που δεν ικανοποιούν τις φαρμακευτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα να αρνούνται να εκτελέσουνε τις παραγγελίες για περίπου 600 σκευάσματα. Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να εξαφανίσουν κάποια φάρμακα που έχουν χαμηλή τιμή στο Δελτίο Τιμών . Παρά τις αυξήσεις που ίσως υπάρξουν σε κάποια από αυτά, στις εταιρίες συμφέρει να τα εξαγάγουν και όχι να τα διαθέσουν στην εγχώρια αγορά

«Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τόσο μεγάλο όγκο ελλείψεων και πρώτη φορά δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε σε τέτοιο βαθμό τους ασθενείς.» αναφέρει η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Φόβοι για νέα αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ;

Παράλληλα από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει εκ νέου πρόβλημα με την αποπληρωμή του ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς και νέα αναστολή εκτέλεσης συνταγών επί πιστώσει το επόμενο διάστημα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr