diarriktes leia

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, διαρρήκτες που έκλεβαν και στην Ξάνθη

16 Οκτωβρίου 201215:24

diarriktes leiaΣυνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω το πρωί της Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο άντρες, ένας 29χρονος αλλοδαπός και ένας 24χρονος ομογενής, να παραβιάζουν είσοδο οικοδομής στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες των “Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών” και της παράβασης του Νόμου “Περί Ναρκωτικών”.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι, οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – μέσα Οκτωβρίου 2012, διέρρηξαν δύο (2) διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, ένα (1) διαμέρισμα στη Ξάνθη και ένα (1) στην Κατερίνη, απ’ όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 44.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές της Ανάληψης και της Νεάπολης Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά – κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και 76 γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται ότι στην οικία του 29χρονου, εντοπίστηκε και συνελήφθη 23χρονη ομοεθνής σύνοικός του, το όχημα της οποίας χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους στις προαναφερόμενες περιοχές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω ΙΧΕ όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Επιπρόσθετα, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος άντρας κατά το καλοκαίρι του 2012, διέρρηξε επιπλέον τρία (3) κομμωτήρια στη Θεσσαλονίκη, δύο (2) παντοπωλεία, ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι ένα (1) εμπορικό κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, απ’ όπου αφαίρεσε μικρά χρηματικά ποσά και διάφορα προϊόντα. Επίσης προέκυψε η διάρρηξη ΙΧΕ αυτοκινήτου στην περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ο 24χρονος αφαίρεσε ηλεκτρονική συσκευή.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr