kanali_ardeftiko

Συνεργασία Πολυτεχνείου- Αντιπεριφέρειας για την ορθολογική διαχείριση των ρεμάτων

26 Ιουλίου 201222:27

kanali_ardeftikoΤην πρόταση της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων που διαρρέουν τα ρέματα της πεδινής περιοχής της Ξάνθης και τη δημιουργία έργων που θα συμβάλλουν σε εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, αναμένει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.


Την Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης μαζί με τον Καθηγητή Τεχνικής Γεωλογίας στο Τμήμα Πολ. Μηχανικών και Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Ιωάννη Διαμαντή καθώς και ομάδα καθηγητών και διδακτορικών φοιτητών περιόδευσαν σε όλα τα ρέματα και τα αρδευτικά κανάλια της πεδινής περιοχής και κατέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες του Τμήματος θα προχωρήσουν στην ανάλυση των στοιχείων και το Φθινόπωρο θα προτείνουν στην Περιφέρεια το σχέδιο για την αξιοποίησή τους , ώστε η μελέτη να εκπονηθεί σύντομα και η κατασκευή να ξεκινήσει ακόμη και στο επόμενο έτος.

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας

Σαν στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν μέσα από τα έργα που θα γίνουν είναι η παράκαμψη του Αντλιοστασίου του εργοστασίου Ζάχαρης ώστε να γίνει σοβαρή εξοικονόμηση ενέργειας και ροής προς την πεδιάδα, ο εμπλουτισμός του χείμμαρου Λασπία , η εκμετάλλευση των υδάτων του βιολογικού καθαρισμού καθώς και η κατασκευή κάποιων κλειστών αγωγών σε διάφορα σημεία για την βελτίωση του όγκου των υδάτων που κατευθύνεται στην πεδιάδα της Ξάνθης.

Καθώς οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και ενώ οι εποχές είναι κρίσιμες οικονομικά, η συνεργασία στοχεύει στην εκμετάλλευσή τους με τον πλέον αποδοτικό τρόπο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr