xalyps

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση για τους χαλυβουργούς το βράδυ στην πλατεία

23 Ιουλίου 201206:03

xalypsΣυγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς Χαλυβουργούς διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ξάνθη το βράδυ της Δευτέρας στις 8. . Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών.

Για μια ακόμα φορά όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.

Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

            Είχε προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα πολυμέτωπη συντονισμένη επίθεση που έριχνε τις ευθύνες στο σωματείο του Ασπροπύργου, στο ΠΑΜΕ, στις διεκδικήσεις των εργατών και στην άκαμπτη στάση τους. Τα τελευταία δημοσιεύματα σε μορφή συγχορδίας από κομμάτι των ΜΜΕ και από διάφορα παπαγαλάκια του Μάνεση, που συκοφαντούσαν το σωματείο και τον αγώνα των χαλυβουργών, δεν ήταν τυχαία. Εντάσσονταν στο σχέδιο τρομοκράτησης με απειλές και εκβιασμούς να σπάσουν τον περήφανο αγώνα εννιά μηνών των χαλυβουργών, να δώσουν σήμα συνολικά στη μεγαλοεργοδοσία. Όλα στο μοτίβο πως οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια. Οι εργαζόμενοι του νομού μας έχουν πικρή εμπειρία με ΝΤΙΑΝΑ, Μιχαηλίδη, ,κ.α. στο κατά πόσο οι αγώνες των εργαζομένων είναι αυτοί που ευθύνονται ή η αναζήτηση του καπιταλιστή για μεγαλύτερη κερδοφορία.

Στο παιχνίδι των εντυπώσεων και πιστοί σύμμαχοι του Μάνεση είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που δε έχανε ευκαιρία να επιτεθεί στο σωματείο για την τακτική του, να δίνει συμβουλές υποταγής. Στις 12/7 ο κ. Παναγόπουλος μέσω της ΝΕΤ αποθέωσε για μια ακόμα φορά τη στάση «με ό,τι μισθό και εργασιακή σχέση μέσα, αρκεί να μη χαθούν θέσεις εργασίας».

.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr